Патріарх Філарет сьогодні освятить воду в Гідропарку

Патріарх Філарет сьогодні освятить воду в Гідропарку

Укрінформ
У четвер, 19 січня, о 14:00 відбудеться чин освячення дніпрових вод біля каплиці на честь Хрещення Господнього (острів Передмостова слобідка, 1).

Про це інформує Департамент культури КМДА

"На Хрещення Господнє вода набуває особливого значення - вона стає цілющою та заряджає здоров'ям на наступний рік. Закликаємо киян і гостей столиці, освячуючись водою, відповідально ставитись до свого життя та здоров'я та не занурюватися у воду в необладнаних для цього місцях, без присутності представників Служби порятунку і медичних працівників", - повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

Чин освячення води за відповідними регламентованими і встановленими канонами здійснить Предстоятель Української Православної церкви Київського патріархату, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Гарний настрій присутнім даруватиме Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня».

Хрещення Господнє – третє і завершальне свято різдвяно-новорічного циклу, яке православні та греко-католики відзначають щороку 19 січня. У народі це свято називають – Йордан, Водохреще. Із Хрещенням Господнім пов’язують хрещення Ісуса Христа в річці Йордан. Вважається, що на Водохреще вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх упродовж року, лікуючи тілесні та духовні хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-