У Сімферопольському СІЗО ув’язнені помирають через відсутність меддопомоги

У Сімферопольському СІЗО ув’язнені помирають через відсутність меддопомоги

Укрінформ
Правозахисник Емір-Усеїн Куку, який є фігурантом "справи Хізб ут-Тахрір", знаходячись у Сімферопольському СІЗО, веде облік смертей ув'язнених, яким не надана своєчасна медична допомога.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав адвокат Еміль Курбедінов.

"Правозахисник Емір-Усеїн Куку за час знаходження у в'язниці-СІЗО Сімферополя нарахував 10 смертей ув'язнених, яким вчасно не була надана медична допомога!", - повідомив Курбедінов.

Адвокат також розмістив на своїй сторінці пост, в якому йдеться, що сам Емір-Усеїн Куку потребує медичної допомоги.

"Емір розказав про життя в СІЗО. У нього флюс, при цьому меддопомогу не надають, потрібен рентген. ...Також він розповів про психіатричну лікарню, де він проходив примусову експертизу. Тут навіть у туалеті працює відеоспостереження...", - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, Емір-Усеїн Куку обвинувачується російськими спецслужбами у так званій "справі Хізб ут-Тахрір" і перебуває під арештом з 11 лютого 2016 року. 8 грудня 2016 року його було відправлено на примусову психіатричну експертизу. Цього ж дня Київський районний "суд" Сімферополя прийняв рішення про продовження його арешту до 8 лютого 2017 року. Політв'язня повернули з психіатричної клініки в СІЗО 9 січня 2017 року. За повідомленнями правозахисників, за час перебування під вартою Куку принаймні двічі відвідував працівник ФСБ, який намагався завербувати його як таємного інформатора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-