Україна провела біля Криму чергові ракетні навчання

Україна провела біля Криму чергові ракетні навчання

Фото
Укрінформ
Біля адмінкордону з окупованим Кримом на Херсонщині підрозділи протиповітряної оборони оперативно-тактичного угруповання "Південь" разом з підрозділами бойового забезпечення ЗСУ провели тактико-спеціальні заняття.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Під час занять військовослужбовці відпрацювали питання управління й взаємодії різнорідних підрозділів: аерозольне маскування при зміні стартових позицій, скрите висування в райони розгортання підрозділів ППО, а також сумісний рух колони на велику відстань", - йдеться в повідомленні.

У МОУ наголошують: особливістю цих навчань було виконання поставлених завдань підрозділами ППО як вдень, так і вночі. Тактико-спеціальні заняття проводились у напруженому режимі з інтенсивним застосуванням імітаційних повітряних цілей.

"Слід наголосити, що під час занять військовослужбовці, які пройшли бойовий вишкіл в зоні проведення АТО та мають неабиякий досвід бойового застосування штатного озброєння, ділились досвідом із випускниками навчальних підрозділів минулого року. При підведенні підсумків керівництвом було акцентовано увагу на необхідності вдосконалення бойового злагодження розрахунків та набуття практичного досвіду з бойового застосування штатного озброєння та військової техніки", - зазначають у Міноборони.

Нагадаємо, в грудні 2016 року Україна провела навчальні стрільби Повітряних сил ЗСУ. Всього було запущено 16 ракет, які успішно вразили всі цілі. Навчання тривали в районі півострова Крим, який де-юре є територією України. У Росії ракетні стрільби викликали хвилю невдоволення і погроз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-