Керченський підряд віддали другу Путіна - конкурентів не знайшлося

Керченський підряд віддали другу Путіна - конкурентів не знайшлося

Укрінформ
Підрядчиком будівництва залізничної вітки до Керченського моста, що будується до окупованого Криму, стане ТОВ «Стройгазмонтаж» (СГМ) Аркадія Ротенберга, якого називають близьким другом президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє «Коммерсантъ» із посиланням на джерело в уряді.

Уряд РФ, за інформацією видання, вирішив не повторювати конкурс на будівництво залізничного підходу до Керченського моста з боку Криму, що провалився вже двічі. Оскільки охочих будувати об'єкт за 16,9 млрд руб. ($284,66 млн) не знайшлося, в найближчий день підрядчиком буде призначений "Стройгазмонтаж" (СГМ) Аркадія Ротенберга, який будує сам міст і тому, як заявлено, має можливість укластися у вартість і терміни.

Представник міністра транспорту Максима Соколова повідомив, що в СГМ із «пропозицією розглянути можливість будівництва об'єкту» звернувся уряд. Третій конкурс з вибору підрядчика для будівництва залізниці завершився 9 січня. На нього була подана лише одна заявка - від "залізниць Якутії", але вона не пройшла відбір.

Як пише видання, провал конкурсу стався через те, що ціна контракту була нижча за ринкову вартість 16,9 млрд руб.

СГМ стала підрядчиком будівництва Керченського моста до окупованого Криму ще в лютому 2015 р. Спільна вартість робіт оцінюється в 223,1 млрд руб. ($3,758 млрд).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-