Кримським мусульманам вже

Кримським мусульманам вже "шиють" захоплення влади в Росії

Укрінформ
Фігуранту «справи Хізб ут-Тахрір» Інверу Бекірову окупаційний суд у Криму пред'явив додаткове звинувачення в насильницькому захопленні влади.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала активістка об'єднання «Кримська солідарність», дружина кримського політв'язня Вадима Сірука Ганна Богачова.

«Отже, серію звинувачень кримських мусульман в насильницькому захопленні влади в Росії можна вважати відкритою. До Інвера Бекірова в СІЗО у п'ятницю приходив слідчий з папером про додаткове звинувачення за ст. 278 КК РФ «Насильницьке захоплення влади або насильницьке утримання влади», - повідомила Богачова, уточнивши, що «таке звинувачення можливо через ст. 30 КК РФ «Готування до злочину і замах на злочин».

Раніше Укрінформ повідомляв, що, за словами кримського адвоката Еміля Курбедінова, Крим чекають нові репресії та кримінальні справи у зв'язку із застосуванням до кримських мусульман на додаток до статей про «екстремізм» і «тероризм» (ст. 205.5 КК РФ) статті «про насильницьке захоплення влади в Росії» (ст. 278 КК РФ), що передбачає від 12 до 20 років позбавлення волі.

В результаті обшуків окупаційної влади у Криму в лютому 2016 року в селищі Краснокам'янка (Велика Ялта) російські силовики затримали за підозрою у зв'язках з організацією Хізб ут-Тахрір Інвера Бекірова. Обшуки також пройшли в будинках кримських мусульман в Бахчисараї, Алушті та Холмівці. За їх результатами були затримані Емір-Усеїн Куку, Муслім Алієв і Вадим Сірук. У квітні 2016 року в Краснокам'янці після обшуків за тими ж звинуваченнями були затримані Рефат Алімов і Арсен Джеппаров. У травні в Бахчисараї російські силовики затримали ще чотирьох кримських мусульман: Зеврі Абсеїтова, Ремзі Меметова, Рустема Абільтарова і Енвера Мамутова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-