Після обшуку ФСБ кримського активіста Виноградова звільняють з роботи

Після обшуку ФСБ кримського активіста Виноградова звільняють з роботи

Укрінформ
Через обшуки в будинку активіста Українського культурного центру Криму Андрія Виноградова та його тещу звільняють з роботи.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Український активіст Андрій Виноградов повідомив Кримській правозахисній групі, що після обшуку в будинку, де подружжя мешкає разом з маленькими дітьми і батьками, йому і його тещі запропонували «добровільно» написати заяву про звільнення", - йдеться в повідомленні.

За словами Виноградова, керівництво приватної компанії, яка займається продажем будівельних матеріалів, дізнавшись про обшук, відразу запропонувало йому добровільно написати заяву про звільнення.

"На роботі мені сказали, що у них вже були у 2014 році обшуки ФСБ, і робота тоді була паралізована на два тижні. Зараз вони (керівництво підприємства — ред.) теж ризикувати не хочуть», — розповів українець.

Мати його дружини Наталії Харченко, яка працює головним бухгалтером нафтогазового підприємства, також хочуть звільнити, пояснивши, що «це пов'язано із заходами безпеки підприємства», додав активіст.

За його словами, жінка сама повідомила на роботі про обшук з надією на співчуття, але замість цього їй запропонували написати заяву про звільнення.

Виноградов повідомив, що після обшуку в його будинку іншій родині кримчан з проукраїнськими поглядами надійшов дзвінок з погрозами. «Навіть родичам наших знайомих в Україну подзвонили і сказали, що їм (знайомим) краще виїхати з Криму», — зазначив він.

Як пояснив кримчанин, у його дружини Наталії Харченко - хронічне захворювання, через яке сім'ї з двома маленькими дітьми, складно залишити Крим і виїхати на материкову частину України.

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня близько 7 ранку в будинок, де проживають разом з батьками і маленькими дітьми Наталія Харченко і активіст Українського культурного центру Криму Андрій Виноградов, прийшли співробітники ФСБ Росії, які пред'явили кримчанам так звану «постанову слідчого на обстеження житла».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-