Розпочав мовлення супутниковий телеканал UА:Крим

Розпочав мовлення супутниковий телеканал UА:Крим

Укрінформ
Телеканал UА:Крим, що входить у структуру Суспільного, з 1 січня 2017 року розпочав мовлення на частоті 10.759 ГГц супутника Amos 2, на якій раніше мовив телеканал Перший Ukraine. Також наприкінці 2016-го стартував офіційний сайт UА:Крим, де телеканал можна дивитися онлайн

Про це повідомляє прес-служба UА:Перший

"Основна цільова аудиторія UА:Крим - мешканці Криму, переселенці та всі, хто цікавиться Кримом в Україні та за кордоном. В ефірі телеканалу - програми суспільного мовника України та програми власного виробництва творчого об'єднання UА:Крим", - ідеться в повідомленні.

Після анексії Кримського півострова Росією мовлення Державної ТРК "Крим" та Севастопольської ДТРК було призупинено. Лише з 1 січня цього року вдалося відновити мовлення кримського регіонального телеканалу на супутниковій частоті. Таким чином було виконано Статтю 1 Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України".

"Кримський півострів залишався єдиною територією, яка не була охоплена українським регіональним мовленням. В законі про Суспільне Крим присутній як територія України, і у нас була єдина можливість забезпечити там мовлення - вивести телеканал на супутник. Тому наприкінці минулого року ми переліцензували наш супутниковий телеканал Перший Ukraine, який тепер мовитиме під логотипом UА:Крим", - розповів заступник генерального директора з координації діяльності філій НТКУ Михайло Шматов.

За його словами, UА:Крим не повинен сприйматися як телеканал пропаганди, агітації чи контрпропаганди мовленню російських телеканалів, а як своєрідний міст між материковою Україною та Кримом, де мешкає 2-2,5 мільйона українців, які не зі своєї волі опинились в окупації.

Редакція UА:Крим базуватиметься в Києві і не планує офіційно акредитовуватися в Криму через МЗС Росії, як це зробили деякі телеканали.

"Формально у нас немає співробітників у Криму, бо там зараз небезпечно працювати... Але ми знайдемо можливості, щоб надати повну інформаційну картину того, що відбувається в Криму, без брехні та маніпуляцій. І безсумнівно наш фокус буде спрямований також на події та рішення, що стосуються Криму як в материковій Україні, так і в Росії та світі загалом", -  зазначив очільник UА:Крим Михайло Смуток.

Команда UА:Крим - наймолодшого телеканалу в структурі суспільного мовника - планує поступово нарощувати власне виробництво. У планах запуск новин трьома мовами (українською, російською і кримськотатарською), нових ток-шоу на різні тематики, історичних, культорологічних, освітніх програм. Запланований також тематичний фільмопоказ. Окрім новин про Крим, в ефірі телеканалу виходитимуть новини про Україну та світові події. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-