Проект

Проект "Візерунки світу" зблизить кримських татар та українців - Джапарова

Укрінформ
Проект "Візерунки світу", що реалізується Міністерством культури України, має зблизити кримських татар та українців.

Про це на презентації проекту "Візерунки світу. Шляхи об'єднання, соціалізації та збереження етнічності кримських татар" в Укрінформі заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"До 2014 року кримськотатарська тема була відірвана від українського простору - інформаційного, культурного, історичного, і завдання нових чиновників та громадських активістів - наблизити кримських татар до українців, тому що Україна сьогодні живе серед кримських татар в окупованому Криму. Тому що здебільшого кримські татари страждають за свої проукраїнські погляди, тому що сьогодні окупаційна влада мститься кримським татарам за їхню позицію, за їхнє неприйняття Російської Федерації. І наше завдання - захистити їх, хоча наші можливості обмежені", - відзначила Джапарова.

Саме тому, вважає вона, сьогодні важливо говорити про Крим і реалізовувати подібні проекти.

Як вважає перший заступник міністра інформполітики, після того як Росія окупувала Крим, вона намагається "створити в Криму паралельну реальність і видавлювати звідти все, що стосується України". 

"Вона це активно робить, у тому числі, з використанням кримських татар. Вирощує "правильних" кримських татар - політиків, культурних діячів, спортсменів, які говорять про світле майбутнє кримськотатарського народу в Російській Федерації, про те, що кримські татари дуже раді російської дійсності. При цьому жодного слова про політичних ув'язнених такі люди, на жаль, не говорять", - розповіла Джапарова.

Вона відзначила ключову роль України в тому, щоб "не дати Росії спотворити ситуацію в Криму". 

Як вважає чиновник, уряд підтримує подібні проекти, тому що вони протидіють формуванню спотвореної паралельної реальності на окупованому півострові і "залишають Україну в Криму, хоча б на такому рівні - людському, тому що окупація стосується передусім не територій, не ділянок землі, вона стосується людей".

Так, зберігши людей, їхню свідомість, сім'ї, побут, культуру, історію та традиції, ми збережемо український Крим, вважає Джапарова. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-