Теракт в Брюсселі. Інфографіка

Теракт в Брюсселі. Інфографіка

Укрінформ

У вівторок, 22 березня, у брюссельському аеропорту Завентем прогриміли два вибухи. Також стало відомо про вибухи на станціях метро «Площа Шумана» і «Маелбек», де розташовані офіси Європейського союзу та посольства США. Відповідальність за теракт взяли на себе терористи "Ісламської держави".

Укрінформ підготував інфографіку про теракт у Брюсселі.

За даними міністра охорони здоров’я Бельгії Меггі де Блок, через вибух на станції метро в Брюсселі отримали поранення 55 осіб. При цьому через напад в аеропорту Брюсселя травмовано 81 особу.

Місцеві ЗМІ повідомляють про 34 загиблих: 20 - у метро, 14 - в аеропорту. Постраждали в цілому більше 136 чоловік. За попередніми даними, в аеропорту та метро підривні пристрої привели до дії смертники.

Зараз у Брюсселі оголошено найвищий рівень терористичної загрози - четвертий. За даними місцевих видань, у місто ввели більше тисячі військових для забезпечення порядку. Влада країни також просить громадськість здати кров для поранених.

Через побоювання можливих терактів у міжнародному аеропорту Гатвік у Лондоні, паризькому аеропорту імені Шарля де Голля, в аеропорту Схіпхол в Нідерландах та в німецькому Франкфурті введено підвищені заходи безпеки.

Служба безпеки Україні також посилить антитерористичні заходи в країні у зв'язку із сьогоднішніми терактами в Брюсселі. Про це заявив голова СБУ Василь Грицак.

Підготували: Мирослав Ліскович, Ігор Любшин

З приводу придбання інфографіки звертайтесь за телефоном (044) 279-40-06 або пишіть на market2@ukrinform.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-