Пам’яті вічно молодих патріотів України

Пам’яті вічно молодих патріотів України

Укрінформ
В Одеській обласній організації Національної спілки журналістів України відбулася презентації книги «Хронологія героїзму. Спогади про загиблих в АТО патріотів Одещини»

Автор – Людмила Миколаївна Опроненко-Клопова, відома в Одесі письменниця, яка тільки за останні роки написала та видала такі книги, як:”Герої Соціалістичного Труда Одещини. 1940-1990 рр.”; «До роздумів»(нариси і статті 1993-2013 рр.), присвячена 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченко; «Пам’ять вогненних років. Герої Радянського Союзу, народженні в місті Одесі та Одеській області».

Видання книги про героїв АТО відбулося за сприяння та безпосередньої допомоги Сектору в Одеській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

На захід були запрошені сім’ї загиблих учасників АТО, бойові побратими героїв, курсанти Військової академії, волонтери, представники громадських ветеранських організацій, завідувачі бібліотек міста, представники шкіл, де навчалися захисники України, члени спілки журналістів та інші.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять бійців, які загинули на Сході України.

У своєму слові Людмила Миколаївна зазначила: “В даній скромній, не повній і не останній хронологічній збірці Ви знайдете імена загиблих воїнів, які ще не встигли нажити собі детальних біографій, але вони стали великими патріотами, продовжувачами тих славних традицій українського народу в боротьбі за споконвічне прагнення до незалежності, вже у новітній історії країни”.

Видання цієї книги, зазначила автор, є відповіддю тим скептикам, які говорили, що ми втратили покоління патріотів та втратимо незалежність, тому, що захищати її буде нікому. Вони глибоко помилялись. Ці молоді хлопці цінною власного життя показали, що Україна  для них – понад усе. І сьогодні ми з впевненістю заявляємо та бачимо зміцнену армію та об’єднане суспільство, які здатні протистояти ворожій агресії.

Завідувач Сектору в Одеській області Микола Сторожук від імені Голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артура Дерев’янка висловив щирі слова вдячності та поваги автору книги за силу волі, відданість справі та, незважаючи на такий поважний вік (84 роки), – душевну молодість, патріотичне мислення та любов до рідної України.

Від імені сімей загиблих героїв виступила матір солдата Віталія Шума, кулеметника 28 окремої механізованої бригади, посмертно нагородженого орденом «За мужність» III ст., Катерина Олександрівна, яка щиро подякувала та вклонилася автору книги за увічнення пам’яті дітей. Iменем Віталія Шума названо вулицю в місті Чорноморськ (колишній Іллічівськ).

Своїми спогадами про загиблих бойових товаришів поділились їх побратими, учасники АТО – солдат запасу Микола Полторак та капітан Віктор Пізінцалі.

По завершенні заходу Людмила Миколаївна підписала та передала частину книг до бібліотек міста, громадських організацій ветеранів АТО та сім’ям загиблих воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-