Дім інновацій створив комунікаційну платформу, яка об'єднала вчених, бізнесменів і стартаперів

Дім інновацій створив комунікаційну платформу, яка об'єднала вчених, бізнесменів і стартаперів

Укрінформ
26-27 листопада 2016 року в Києві на Троїцькій площі відбулися широкомасштабні заходи, присвячені інноваціям. Два дні, які об'єднали в собі науково-практичну конференцію та пізнавальні наукові шоу для всієї родини, зібрали разом вчених, інноваторів, стартаперів, бізнесменів, студентів і представників влади.

Захід, організований громадською спілкою «Форум українського партнерства», відкрили: Олег Кришталь, академік Національної академії наук України, нейрофізіолог; Ігор Янковський, бізнесмен і підприємець; Ігор Новіков, посол «Singularity University» в Україні, керівник «Singularity Kyiv Chapter»; Денис Гурський, засновник громадської організації IT-волонтерів «SocialBoost», а також першого в Україні некомерційного інкубатора «1991 Open Data Incubator».

«Інновації мають стати нашою національною ідеєю. У нас талановиті, освічені люди. Завдяки тільки цьому, країна може економічно зрости в рази. У зв'язку з тим, що ми маємо обмежені фінансові ресурси, нам потрібно мобілізуватися. І організувати горизонтальну комунікаційну платформу за участю бізнесу, наукового співтовариства, інноваційної спільноти і держави», - переконаний підприємець Ігор Янковський.

Академік НАНУ, нейрофізіолог Олег Кришталь зазначив, що інновації виникають тільки тоді, коли в суспільстві є певна «сума знань», яку, в свою чергу, забезпечує фундаментальна, а не прикладна наука. Традиційно фундаментальну науку фінансує держава, проте в результаті створення сприятливих умов для розвитку наукоємного бізнесу, її також підтримують інноватори і стартапери, які зацікавлені у виробленні нових знань.

Під час конференції, 16 спікерів обговорювали перспективи розвитку інновацій в Україні, ділилися досвідом створення інноваційних проектів, а також розповіли, як в умовах обмежених ресурсів створити цікавий проект і запустити його в роботу. Були обговорені наступні теми: «Як наука, бізнес і влада можуть бути корисними один одному», «Українські інноваційні проекти: приклади наукоємних стартапів», «Створення інноваційної інфраструктури: як треба популяризувати і підтримувати інноваційні проекти», «Як зробити, щоб інновацій стало більше, і вони реально покращували наше життя ».

В рамках другого дня відбулося наукове свято для всієї родини, на якому кожен відчув себе причетним до науки та інновацій. Організатори подбали про те, щоб наукові шоу змогли відвідати діти-біженці зі Сходу України. «Дім інновацій» довів, що наука та інновації можуть бути цікавими і доступними. Наукові шоу і майстер-класи розважили кожного гостя - нудьгувати не було часу. Відвідувачів очікували магічне шоу «Одна година в Гоґвортсі», «Акустичне шоу», пізнавальне шоу «Навколо світу», «Реактив-шоу», «Експерименти на кухні» і «Космічна подорож». А також майстер-класи: «Наукові фокуси», «Оптичні ілюзії», «Слайм-лабораторія», «Наука для Шерлока Холмса».

Довідка:

«Дім інновацій» - це платформа, яка об'єднує вчених, бізнесменів, інноваторів, стартаперів, креативний клас і представників влади, які прагнуть розвивати Україну. Проект націлений на пошук шляхів, які допоможуть швидко впроваджувати інновації і зміцнювати економіку. Щоб це сталося, потрібно об'єднуватися і працювати разом.

«Форум українського партнерства» - громадська спілка, місія якої - сприяти консолідації громадянського суспільства в Україні для вирішення актуальних проблем розвитку, тому що інноваційний прорив неможливий без об'єднання зусиль вчених, українських бізнесменів, представників влади і креативного класу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-