Cineplexx відкриває нові кінотеатри-мультиплекс у Сербії та Республіці Косово

Cineplexx відкриває нові кінотеатри-мультиплекс у Сербії та Республіці Косово

Укрінформ
Лідер на австрійському ринку інвестував 7.5 млн євро в спорудження двох кінотеатрів у сербських містах Ніш та Приштина. 

Відень – Спільно з Cineplexx International провідний австрійський кінооператор продовжує розширювати свою діяльність в країнах регіону ПСЄ (Південно-Східна Європа). Всього за шість місяців Cineplexx відкрив ультрасучасний 5-зальний кінотеатр-мультиплекс на 800 місць в третьому за величиною сербському місті Ніш. У Республіці Косово перший кінотеатр Cineplexx group будувався чотири місяці та відкрився в останній тиждень листопада у столиці – місті Приштина. 6-зальний кінотеатр-мультиплекс може розмістити 1000 відвідувачів. Обидва кінотеатри в Ніші і в Приштині пропонують новітні кінотехнології: всі екрани є цифровими і мають технологію 3D-проекції, а також новітню звукову систему Dolby. На додаток до цього, найбільший екран також забезпечує 4K і технологію високошвидкісної частоти кадрів. «Відкриття в Ніші і Приштині знаменує собою нову главу в нашій історії успіху в регіоні ПСЄ. Ми очікуємо, що до кінотеатрів приходитимуть 250 тис. відвідувачів  щороку», - зазначив фінансовий директор і партнер Cineplexx International Крістоф Папоусек.

Ще один проект у Сербії на стадії будівництва

Новий кінотеатру Ніші є четвертим об’єктом у Сербії, який відкрила сімейна компанія Cineplexx. Протягом останніх трьох років Cineplexx відкрив два кінотеатри в Бєлграді і один кінотеатр в Крагуєваць. 11-зальний кінотеатр у торговому центрі «Ušće» в Бєлграді є найбільшим кінотеатром у Сербії. Ще один проект у Сербії на даний момент перебуває на стадії будівництва: 8-зальний кінотеатр-мультиплекс в торговому центрі Бєлграда «Бєлград Плаза». Цей кінотеатр вміщатиме 1500 відвідувачів та показуватиме фільми на першому в Південно-Східній Європі екрані з технологією лазерної проекції. Його відкриття заплановане на квітень 2017 року.

Cineplexx International: лідер на ринку ПСЄ

З 2009 року, коли Cineplexx запланував розширення в Південно-Східній Європі, компанія змогла безперервно зміцнювати свої позиції у цьому регіоні. У 2011 році група відкрила свій перший кінотеатр у Хорватії. Після цього вона зайшла на ринок Сербії. Тепер Cineplexx також присутній в Македонії, Чорногорії, Албанії та Словенії. Відкривши новий кінотеатру Салоніках в минулому році, компанія вперше вийшла й на ринок Греції. «Наша компанія дуже добре позиціонується в цьому регіоні, і ми є лідерами на ринку в ряді країн. Кінотеатри надзвичайно популярні в Південно-Східній Європі. Все більше розпорядників торговельних центрів вважають кінотеатри невід'ємним елементом розваг», - зазначив фінансовий директор і партнер Cineplexx International Крістоф Папоусек на відкритті в Ніші і Приштині. Весною 2017 року Cineplexx стане найбільшим оператором кінотеатрів у регіоні Західних Балкан, загалом Cineplexx розпоряджається двадцятьма кінотеатрами у восьми країнах ПСЄ.

Constantin Film Holding GmbH

Кінодистриб’ютор Constantin Film Holding GmbH був заснований в Австрії в 1951 році. Друге представництво було відкрите в кінці 1960-х років у сфері кінематографічних операцій. У 2009 році Cineplexx INTERNATIONAL GmbH почала виходити на ринки  сусідніх з Австрією країн, а також був відкритий перший кінотеатр за межами Австрії в Больцано, що в Південному Тиролі. Cineplexx також відкрив кінотеатр в центрі міста Загреб, тим самим заклавши фундамент для виходу на ринок Хорватії. У 2011-2012 роках Cineplexx відкрив кінотеатри в Хорватії, Сербії, Чорногорії та Македонії. У 2013 році було створено п'ять багатозальних кінотеатрів Cineplexx у Словенії і перший семи екранний кінотеатр в Албанії. Останнє розширення відбулося нещодавно, в листопаді 2016 року з відкриттям багатозального кінотеатру в Приштині, Косово. Сьогодні Cineplexx має 40 кінотеатрів-мультиплекс і шість традиційних кінотеатрів в Австрії, Хорватії, Сербії, Словенії, Чорногорії, Македонії, Албанії, Косово, Греції та Італії, які пропонують 291 екран. У 2015 році на компанію працювало 1,300 співробітників, загальний оборот коштів складав 125 мільйонів євро, а кількість відвідувачів кінотеатрів Cineplexx сягнула 12 мільйонів людей. Більш детальну інформацію ви можете знайти на сайті www.cineplexx.at

Довідки:

Славіса Мілановіч

Голова відділу маркетингу та продажів регіону ПСЄ

Siebensterngasse 37

1070 Vienna  

Telephone: +43-1-52128-1249

Mobile: +43-664-8130- 006

slavisa.milanovic@cineplexx.at  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-