Студентам-вінничанам з числа постраждалих від АТО компенсують вартість навчання

Студентам-вінничанам з числа постраждалих від АТО компенсують вартість навчання

Укрінформ

Депутати обласної Ради затвердили список з 169 студентів, яким профінансують вартість навчання за ІІ-й семестр коштом обласного бюджету. З них -  99 це студенти вищих навчальних закладів та 70 учнів технікумів та училищ. Йдеться про одноразову компенсаційну виплату учасників бойових дій в АТО та їх дітей та дітей учасників антитерористичної операції, які залишились напівсиротами. 

Рішення було прийнято у вівторок на пленарному засіданні чергової сесії обласної Ради сьомого скликання, передає Укрінформ із посиланням на інформацію Вінницької обласної Ради.

Загальна сума компенсації вартості навчання за ІІ-й семестр 2016 року складає 687 тис 945 грн.

Під час обговорення була внесена пропозиція включити у програму і студентів заочної форми навчання. 

Як повідомила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна, компенсаційна виплата нараховуватиметься тільки за один семестр 2016 року.

- Але з 1 січня  2017го планується соціальна стипендія, яка буде виплачуватися студентам – учасникам АТО та їхнім дітям, - додала Наталя Михайлівна. Вона буде становити 1000 грн. У такому випадку виплату стипендії студентам очної форми навчання буде здійснювати держава, а студенти – заочники зможуть претендувати на компенсаційну виплату з обласного бюджету.

Окрім того, депутати схвалили внесення змін до Обласної комплексної цільової програми підтримки учасників АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на 2016-2018 роки. Зміни враховують потреби на фінансування: забезпечення соціальної адаптації та надання психологічної допомоги учасникам АТО, в тому числі демобілізованим та членам їх сімей; сприяння інститутам громадянського суспільства у проведенні заходів реабілітації та соціальної адаптації демобілізованих військовослужбовців. Загальна сума на ці потреби складає близько 400 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-