Компанія «Керамік Фест» розповіла про ситуацію на ринку будівельних матеріалів

Компанія «Керамік Фест» розповіла про ситуацію на ринку будівельних матеріалів

Укрінформ
За інформацією компанії «Керамік Фест», в 2017 році очікується істотне подорожчання будматеріалів. Ціна будівельної продукції для кінцевого споживача може вирости на частку до 30%.

Державна компанія «Укрзалізниця» прийняла рішення підвищити вартість вантажоперевезень з 1 січня нового року. Тарифи повинні зрости на 15%, що стривожило більшість виробників будматеріалів, а також ряд компаній, що займаються будівництвом житлових комплексів та будинків. За попередніми підрахунками, вартість деякої продукції для кінцевого споживача зросте на 5-6% всередині країни і до 10% для іноземних покупців. Це, в свою чергу, може викликати істотний спад на ринку нерухомості: житло буде коштувати набагато дорожче.

«Укрзалізниця» є монополістом на ринку вантажних перевезень, тому альтернативи ситуації практично немає ніякої. Ті виробники цегли, газоблоків, бетонних плит і інших будматеріалів, які не користувалися послугами залізниці, безумовно, раді, що їм не доведеться підвищувати ціни. Однак таких компаній одиниці, а більшість будівельних холдингів і заводів не зможуть відразу перейти до перевезень своєї продукції за допомогою автотранспорту. Та й в будь-якому випадку вони обійдуться значно дорожче в порівнянні з перевезеннями за новими тарифами «Укрзалізниці».

За інформацією компанії «КерамікФест», очікуваним результатом прийнятого рішення стане істотне подорожчання продукції для кінцевого споживача. Знизити ціну допоможе тільки модернізація виробництва будматеріалів і перехід на сучасне енергоекономне виробництво. Однак цей процес вимагає значних вкладень і часу. Виходячи з українських реалій, варто очікувати, що забудовники почнуть використовувати більш дешеві матеріали для зведення житлових будинків. Наприклад, замінювати монолітну бетонну заливку залізобетонними панелями. Як наслідок, термін служби таких будинків істотно зменшиться разом зі зниженням безпеки їх використання та комфортності проживання в них.

Поки виробники будматеріалів будуть оскаржувати рішення «Укрзалізниці» або шукати способи зменшення витрат на виготовлення своєї продукції, кінцевому покупцеві надається можливість заощадити в ситуації, що склалася. З огляду на те, що подорожчання цементу, цегли, арматури та інших будівельних і оздоблювальних матеріалів має відбутися на початку весни, забудовникам і приватному сектору залишається один вихід — купити необхідний товар вже зараз. Однак оптові придбання продукції великого формату і ваги вимагають спеціальних умов для зберігання. Великі будівельні компанії, які мають вільні склади потрібного обсягу, без проблем впораються з цим завданням. А що ж робити тим, у кого немає такої можливості?

Розуміючи ситуацію, що склалася на ринку вантажоперевезень, і усвідомлюючи наслідки такого рішення монополіста, багато виробників за посередництвом своїх дилерів пропонують унікальну послугу. Придбання великих оптових партій будматеріалів дає право не тільки покупки будівельних матеріалів за низькою ціною в зимовий період, але дозволяє скористатися складами, на яких до весни буде зберігатися придбаний товар. Таку послугу надає компанія «Керамік Фест» для покупців газобетону: https://keramikfest.com.ua/wallblocks/aerated_concrete. Така щедрість викликана необхідністю термінового збуту продукції. Отримані кошти планується пустити на модернізацію виробництва і пошук прийнятних варіантів економії на перевезеннях. Це дозволить після різкого стрибка цін опустити вартість виробництва і кінцевої ціни товару до тієї, яка є на даний момент.

Довідка:

Діяльність ТОВ «Керамік Фест» полягає в дистрибуції будівельних матеріалів, здійсненні оптових продажів, роздрібній торгівлі. Організована доставка по Україні.

Інтернет-магазин будматеріалів «Керамік Фест» акцентує увагу на співробітництві як з приватними клієнтами, так і з великими компаніями.

Контакти:

Київ, 26-й км Дніпропетровського шосе

(044) 221-90-90

(096) 000-23-30

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-