Депутати впорядкували обіг благодійних внесків та пожертв у медицину Вінниччини

Депутати впорядкували обіг благодійних внесків та пожертв у медицину Вінниччини

Укрінформ
Готівки у «кишенях лікарів» на Вінниччині вже не буде. Депутати Вінницької обласної Ради зобов’язали кожен заклад охорони здоров’я – об’єкт спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області користуватись електронним терміналом для безготівкової сплати благодійних (добровільних) внесків.

Відповідне рішення було прийнято у вівторок на пленарному засіданні чергової сесії обласної Ради сьомого скликання, передає Укрінформ із посиланням на інформацію Вінницької обласної Ради.

- Сьогодні благодійні внески, у такому вигляді, як вони є, стають приводом для можливих некоректних дій, - прокоментував Анатолій Олійник. – Через це мене, як громадянина, і, напевно,  кожного з нас не влаштовує що такими речами хотіли підмінити розуміння реформування та страхову медицину.

Анатолій Олійник зауважив, що звернення має бути саме про необхідність приведення у відповідність можливості контролювати потоки благодійних коштів.

- Цим зверненням ми говоримо, що є проблема і ми пропонуємо навести порядок, - сказав Анатолій Дмитрович. - Зробимо все для того, щоб в першому кварталі наступного року отримати пропозиції і розглянути їх через відповідні комісії.       

Депутати переконані, що бюджетних коштів на потреби місцевої медицини недостатньо, відтак, використання благодійної допомоги цілком виправдане. Окрім того, пацієнти, розуміючи проблему браку фінансування медичної сфери, готові робити відповідні пожертви за умови прозорості використання внесених коштів. Однак, практика внесення готівки у фонди медзакладів відійде у минуле вже за три місяці з моменту набуття рішення законної сили. 

Вінницька область вже має позитивні приклади співпраці із благодійними організаціями, які беруть на себе адміністрування благодійної допомоги. Так, Вінницьке обласне відділення Міжнародного Фонду допомоги хворим з наслідками травм та захворювань укладає відповідні угоди про співпрацю і забезпечує медичні заклади – об’єкти спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області відповідними інформаційними стендами для громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-