Сенсаційне відкриття – МІСТО БЕЗ ЄВРЕЇВ. Австрійське німе кіно 1924 року передбачило Голокост

Сенсаційне відкриття – МІСТО БЕЗ ЄВРЕЇВ. Австрійське німе кіно 1924 року передбачило Голокост

Укрінформ

Відень (OTS) – Минулого року повз увагу суспільства пройшов, певно, найважливіший австрійський німий фільм «МІСТО БЕЗ ЄВРЕЇВ», який випадково був знайдений на паризькому блошиному ринку, а потім придбаний австрійською організацією Film Archive. Фільм, знятий у Відні в 1924 році за романом єврейського письменника і журналіста Х’юго Беттауера, став пророчим щодо зображення інтелектуально та економічно зубожілого суспільства, яке постраждало від вигнання єврейського населення.

Заново виявлені зв’язки не лише дозволяють вперше подивитися на фільм у всій його повноті, а й відкрити його в іншому світлі. Донині невідомі кадри показують життя євреїв у суспільстві, в якому наростає ненависть до них. Ці сцени яскраво демонструють політичний посил фільму, зображуючи гострий антисемітизм міжвоєнного Відня.

Через поважний вік кіноплівки та легкозаймистий матеріал, з якого вона створена, кіноплівка почала проявляти ознаки розкладання. Збереженню цієї кіноплівки має бути наданий першочерговий пріоритет. Фільм повинен бути відновлений та  інтегрований в уже існуючу версію. Оскільки фінансова підтримка з боку державного сектора була недостатньою для виконання термінового завдання щодо збереження матеріалу, організація Film Archive Austria запустила найбільшу культурну ініціативу зі збору коштів в австрійській історії, щоб врятувати фільм «МІСТО БЕЗ ЄВРЕЇВ».  Кампанія, яка закінчилася 10 грудня, мала успіх. Завдяки підтримці понад 700 прихильників, які внесли більше 86 тис. євро, фільм вдалося врятувати.

Після завершення відновлення фільм буде показаний в кінці осені 2017 року в оригінальній версії, яка востаннє бачила світ понад 90 років тому. Крім того, «МІСТУ БЕЗ ЄВРЕЇВ» буде приділено головну увагу на виставці, ініційованій організацією Film Archive Austria. Виставка у центрі Metro Kinokulturhaus відкриється в кінці осені 2017 року та досліджуватиме зв’язок кінематографа та єврейської культури в період з 1918 по 1938 рр.

Фото: www.filmarchiv.at/presse  

Контактна інформація:

Filmarchiv Austria   

Larissa Bainschab

00436643883013    

presse@filmarchiv.at   

ObereAugartenstraße 1e

1020 Vienna, AUSTRIA

www.filmarchiv.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-