Польська фундація CEASC готує українських фахівців для роботи з грантовими коштами європейських фондів і програм

Польська фундація CEASC готує українських фахівців для роботи з грантовими коштами європейських фондів і програм

Укрінформ
Впродовж останніх років Україна приєдналася до цілої низки європейських програм.

Це - Горизонт - 2020, COSME, Креативна Європа, U - lead з Європою і безліч інших програм та фондів, за допомогою яких ви можете отримати фінансування для реалізації ваших проектів.

Основна перепона – брак проектних менеджерів, які здатні професійно працювати із європейськими фондами та програмами. Якщо ви цікавилися можливостями отримати безповоротне фінансування з цих джерел, то знаєте, що ці можливості дійсно вражають. З деяких програм можна отримати до 5 млн. євро безповоротного фінансування проектів. Проте тут існує певна процедура. Необхідно грамотно обґрунтувати ідею проекту, написати та розмістити проектну заявку на порталі учасника. Знайти партнерів проекту в інших країнах. Зібрати професійну і зацікавлену у втіленні ідеї команду. Правильно звітувати за витрачені кошти, досягаючи проміжних цілей та мети усього проекту. Забезпечити життєздатність проекту після завершення фінансування.

Українці рідко стикалися з подібними вимогами, тому проектних менеджерів, які можуть упевнено працювати в цьому напрямку, майже немає. І, як наслідок, втрачені можливості, а то і зіпсована в очах європейських партнерів репутація і потрапляння до «чорних списків» ЄС.

Центральноєвропейська академія з навчань та сертифікації багато років працює у напрямку євроінтеграції, тому ми знаємо про ці проблеми краще за інших. І для їх вирішення створили декілька навчальних продуктів, які допомагають українцям ефективно освоїти проектний підхід згідно із європейськими вимогами. Ми пишаємося тим, що наші випускники вже мають підтримані проекти і працюють над їх втіленням.

Що ж це за навчальні продукти?

Насамперед – це тренінг «Написання проектів. Фонди ЄС», який ми проводимо декілька разів на рік. На ньому ми знайомимо учасників із актуальними можливостями, які існують для українців. А також на реальних кейсах, крок за кроком навчаємо заповнювати та подавати аплікаційну заявку на портал учасника програм Єврокомісії. Ми постійно удосконалюємо програму тренінгу. Так, нещодавно ми додали блискучу можливість для тих, хто прагне зареєструвати компанію на території Польщі і розвинути її до рівня потужної корпорації. Це програма Polska Wschodnia, взявши участь у якій, ви не лише отримаєте консалтингову та інкубаційну підтримку, а й безповоротне дофінансування для започаткування бізнесу!

Наступні тренінги з цієї тематики:

Тренінг «Написання проектів. Фонди ЄС», 27 – 28 січня, Київ

Тренінг «Написання проектів. Фонди ЄС», 3 – 4 лютого, Львів

Окремий напрям діяльності фундації – робота з представниками академічного середовища. Для цієї аудиторії існують вражаючі можливості в рамках програми Erasmus+. Фундація CEASC розпочинає серію тренінгів, на яких докладно, крок за кроком, будуть розглянуті етапи написання та подачі проектів до програми. Перший з них – тренінг «Фонди ЄС – інструмент Erasmus +: як отримати фінансування на освітні проекти» відбудеться у Львові 10 – 11 лютого.

Його проведе досвідчений польський фахівець Гжегож Гродек – експерт з підготовки, написання та управління проектами. Протягом роботи в Агенції Розвитку Підприємництва управляв кількома десятками проектів, дофінансованих з фондів ЄС. За час роботи з інструментом Еразмус + (раніше - LLP) – 20 підтриманих проектів на загальну суму більше 6 млн євро.

Ще один продукт – післядипломна освіта «Управління європейськими проектами у фінансовій перспективі ЄС 2014 -2020». Дев’ятимісячний курс розрахований на тих слухачів, які планують професійно займатися написанням проектів до європейських фондів та програм а також консалтингом. До викладання залучені польські практики, які мають значний досвід у реалізації проектів за рахунок дотаційних коштів ЄС. Дипломна робота випускника – написаний і готовий до подачі в обраний фінансовий інструмент проект. На сьогоднішній день випускниками програми стали близько 100 осіб і ще 38 здобувають післядипломну освіту за напрямом. Триває набір п’ятої групи слухачів.

Із умовами вступу та програмою курсу ви можете ознайомитися на нашому сайті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-