Фахівці компанії Fa-In-Ua виділили 5 головних правил покупки б/у автомобіля за оголошенням

Фахівці компанії Fa-In-Ua виділили 5 головних правил покупки б/у автомобіля за оголошенням

Укрінформ
Щороку зростає кількість автомобілів, проданих на вторинному ринку за допомогою сайтів автопродажів. Однак при купівлі вживаного авто за допомогою сайту можна зіткнутися з багатьма ризиками. Тому не варто сліпо довіряти тому, що написано в оголошенні, в тому числі і фотографіям.

Щороку зростає кількість автомобілів, проданих на вторинному ринку за допомогою сайтів автопродажів. Разом з цим збільшується і кількість недобросовісних автоперекупників. Щоб допомогти покупцям уберегтися від таких «автобізнесменів», був створений сайт Fa-In-UA, на якому користувачі залишають відгуки про продавців.

Покупці, які шукають б/у авто через сайт автомобільних продажів, можуть зіткнутися з тим, що продавець приховує пошкодження або приховує проблему з документами. Тому не варто сліпо довіряти тому, що написано в оголошенні на сайті, в тому числі і фотографіям.

Найчастіше покупці стикаються з такими випадками:

авто сфотографовано без пошкоджених частин або приховано дефекти на знімку, використовується ретушування;

продавець вказує, що авто зберігалося в гаражі або на критій стоянці, але згодом з'ясовується, що це було не так;

в оголошенні може бути вказана інформація, яка не відповідає документам.

Не маючи досвіду придбання старих авто, легко можна стати жертвою шахраїв. Щоб уникнути цього, фахівці компанії Fa-In-Ua рекомендують дотримуватися 5 порад:

1. Придивляючись до автомобілів дорогих брендів, необхідно взяти у господаря VIN-код авто, за яким інформацію про машину можна запросити в будь-якому автосалоні цього виробника. Таким чином можна дізнатися рік і місце випуску, останній зафіксований в базі даних пробіг і іншу інформацію, яку продавець міг приховати або змінити в оголошенні.

2. Слід зв'язатися з продавцем по телефону і запитати, хто їздив на автомобілі, де і як він обслуговувався, зимував, яке використовувалося паливо і які купувалися запчастини. Якщо відповіді звучать невпевнено — найімовірніше, людина бреше або приховує якісь деталі.

3. Потрібно уточнити, чи були ушкодження авто, аварії, які призвели до необхідності підфарбовування. Якщо відповідь ствердна, попросити розповісти докладніше про те, що сталося, можливо, показати фото, на яких зафіксовані пошкодження.

4. Огляд автомобіля допоможе підтвердити або спростувати те, що розповів продавець. В підкапотному просторі необхідно перевірити зварні шви на амортизаційних стійках, шви герметику, оригінальність заводських болтів, відколи фарби на них, напилення фарби інших кольорів, таблички на мові країни, для якої автомобіль був виготовлений. Також оглянути інші частини авто. Перевірку товщини лакофарбового покриття зручно проводити за допомогою товщиноміру, перевіряти стан ходової і двигуна — на слух.

5. Обов'язково потрібно перевірити наявність сервісної книжки, дублікатів наклейки номера кузова в багажнику і на інших його частинах. Якщо з цим все в порядку, найімовірніше, і з документами буде все добре. В іншому випадку потрібно обов'язково перевірити авто через МРЕВ.

Отримати більше інформації про автомобіль з перших рук дозволить веб-ресурс Fa-In-Ua. Тут реальні покупці діляться своїм досвідом спілкування з продавцем і результатами огляду автомобіля з того чи іншого оголошенню. Зіткнувшись з недобросовісними продавцями, варто також розмістити свій відгук на сайті Fa-In-Ua. Оскільки цей транспорт продовжує продаватися на сайтах автопродажів, багато покупців будуть вдячні за таку допомогу.

Довідка:

Сайт відгуків «Fa-In-Ua» створений 11 липня 2016 року в Києві. Він дозволяє користувачам поділитися своїм досвідом покупки б/у автомобілів.

Контакти:

+38 (098) 932 33 61

http://fa-in-ua.com/

callbackfainua@gmail.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-