IST Austria та Lansdowne PartnersLaunch запускають Фонд первинних проектіву сфері сучасних технологій

Укрінформ

IST CUBE буде підтримувати стартапи з початковою інвестиційною сумою 5 мільйонів євро

Незважаючи на те, що активність бізнес-ангелів останніми роками зросла, а також стали доступними різні державні гранти, інвестування у сектори початкових проектів та проектів на первинних стадіях розвитку з боку інституційних інвесторів залишаються рідкісним явищемдля Австрії.

Підписавши угоду про створення IST CUBE, нової інвестиційної платформи для підтримки створення та розвитку стартапів у сфері новітніх технологій, Інститут науки і техніки Австрії (IST Austria) та дочірня компанія Lansdowne Partners здійснили значний крок у напрямку усунення цього розриву та покращення ситуації для початківців у сфері технологій, які планують розмістити свої підприємства в Австрії. Пропозиції не обмежуються проведенням досліджень в IST Austria, до участі запрошують усіхфундаторів у сфері технологій, що працюютьв Австрії та за її межами.

IST CUBE інвестуватиме в передові технологічні компанії, багато з яких походятьз наукових досліджень, і допомагатиме успішним фундаторам створювати життєздатні бізнес-моделі, формувати сильні команди та розвивати їхніпроекти з наміромзайняття глобальної ролі лідера у обраній сфері.

Коментар Федерального міністра науки, досліджень та економіки Харальда Магера: «Перетворення академічних досліджень у комерційні продукти шляхом запуску нових компаній має життєвоважливе значення для майбутньої конкурентоспроможності Австрії. Ініціатива IST Austria та LansdownePartners- чудовий приклад підприємницького духу, який об'єднує дослідження та приватні інвестиції новим шляхом".

Том Хенцінгер, президент IST Austria, сказав: "Ми хочемо підтримати талановитих молодих людей з IST Austria, проекти яких досягають рівня підприємництва. Разом з Lansdowne Partners та іншими потенційними інвесторами ми хочемо створити середовище, в якому інновації зможуть активно розвиватися".

IST CUBE матиме структуру відкритого інвестиційного каналу, тому інші інвестори, які мають таке ж бачення, можуть брати участь у підтримці цієї діяльності. Керуючий директор IST CUBE – Маркус Ванко, керівник команди IST Austria з трансферу технологій та колишній інвестор венчурного капіталу. Пан Ванко керує зусиллями зі створення команди IST CUBE та розвитку інвестиційного фонду цього проекту.

Контакти:

Маркус Ванко,

Керівник офісу з трансферу технологій

+43 2243 9000 1130

markus.wanko@ist.ac.at

Елізабет Гуггенбергер, 

Менеджер зі зв'язків зі ЗМІ

+43 2243 9000 1199

Elisbeth.guggenberger@ist.ac.at

 www.ist.ac.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-