Делегація ветеранів відвідала Мукачево

Делегація ветеранів відвідала Мукачево

Укрінформ
У рамках 72-ї річниці визволення Закарпаття і України від фашистських загарбників 20 – 22 жовтня 2016 року відбулась поїздка делегації ветеранів в м. Мукачево Закарпатської області та вшанування пам’яті визволителів міста.

Про це повідомляє Всеукраїнська Спілка ветеранів війни (ВСВВ), яка є соціальним партнером Державної служби ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Делегацію представляли  26 активістів Спілки з міст Києва, Харкова, Житомира, Полтави, Калуша, Ужгорода.

Під час візиту ветеранської делегації був проведений Круглий стіл з питань патріотичного виховання молодого покоління. Перед початком засідання Круглого столу  ветерани ВСВВ разом з ветеранами громадської організації «Клуб 128 дивізії» вшанували  пам’ять загиблих закарпатських партизан, поклавши  квіти до Обеліску Слави у центрі м. Мукачева.

Засідання Круглого столу  відбулось  у приміщенні Закарпатського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Закарпатської обласної  Ради. В засіданні  взяв участь і підрозділ  курсантів ліцею.

Перед учасниками Круглого столу виступили  Голова ГО “Клуб 128 дивізії”  Олександр Мартинець,  заступник Голови ВСВВ  Григорій  Федченко, начальник Закарпатського обласного ліцею-інтернату п-к Юрій Захаров та інші.

Для більш повного ознайомлення ветеранів з діяльністю підпільних загонів на території Закарпатської області був продемонстрований фільм, створений на основі архівних фотографій і документів.

Наприкінці поїздки члени делегації відвідали Музей бойової слави з’єднання та зустрілися з сьогоднішніми воїнами бригади.

Поїздка та проведені заходи сприяли подальшому розвитку ветеранського руху та його впливу на виховання молодого покоління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-