Миколаївська ОДА ініціювала «Ігри героїв»

Миколаївська ОДА ініціювала «Ігри героїв»

Укрінформ
Змагання з кроссфіту серед параспортсменів-учасників АТО «Ігри героїв» відбулися у Миколаєві на базі спорткомплексу Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова. Головним організатором змагань виступила облдержадміністрація.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я радий вітати усіх учасників сьогоднішнього свята -змагань з кроссфіту серед учасників АТО. Ви вже не вперше доводите, що є героями, тому ми всі рівняємося на вас. Ми почали будувати рух оборони Миколаївщини, бо ми здатні перемагати. Ми разом відбудуємо українську самостійну, соборну незалежну державу. Я хочу подякувати всім, хто прийшов сюди сьогодні і всіх причетних до цієї події», - сказав голова ОДА Олексій Савченко виступаючи на відкритті змагань.

У них взяв участь і міністр оборони України генерал армії Степан Полторак, який вважає, що такі заходи, як «Ігри героїв», необхідно проводити в кожному місті.

«Маю велику честь бути сьогодні тут серед тих, хто здобув перемогу двічі. Перший раз тоді, коли зупинили ворога, а вдруге коли повірили в себе і знову стали в стрій. Я не перестаю дивуватися вашій силі духу, самовідданості та мужності. На вашому прикладі ми будемо виховувати майбутніх військових», — наголосив Полторак.

Він також нагородив волонтерів, які з першого дня допомагали військовим, та вручив відомчі нагороди учасникам змагань.

У свою чергу, Олексій Савченко також вручив Подячні листи Миколаївської ОДА міністру оборони України Степану Полтораку, народному депутату України Дмитру Ярошу, раднику Президента України Юрію Бірюкову. Крім того, керівник області зазначив, що приїзд пана Яроша, якого він особисто запросив на цю подію, став несподіванкою для учасників свята. «Приємно було перебувати в компанії людей, про яких згодом писатимуть у підручниках історії. Дякую, герої! Ваш приклад надихає! Разом будуємо вільну українську соборну державу!», - зазначив голова ОДА.

«Ігри Героїв» створені за прикладом американського проекту «Working wounded games», в якому беруть участь люди, що позбулися кінцівок на війні або при інших обставинах. В Україні проект охоплює людей, які отримали інвалідність під час АТО. Головне завдання – показати іншим бійцям, що в їхніх силах жити максимально повноцінним життям, незважаючи на отримані травми.

Миколаїв став четвертим містом, яке побачило спортивні можливості людей з інвалідністю. Воїни АТО влаштували показові виступи по кроссфіту. Всього в заході участь брали 8 спортсменів з різних куточків країни.

Підтримку в організації та реалізації проекту «Ігри Героїв» в Миколаєві надали міністерство оборони України, обласна державна адміністрація і особисто її голова Олексій Савченко, миколаївська міська рада, ТОВ «МСП Ніка-Тера» тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-