У підземному переході на Майдані встановили маячки для незрячих

У підземному переході на Майдані встановили маячки для незрячих

Укрінформ
Встановлено 10 маячків у переході на Майдані Незалежності. Локація була вибрана не випадково - перехід становить особливу складність для людей з обмеженим зором та мобільністю. 

Перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, під час відкриття системи маячків,  розробленої в рамках проекту «OpenWorld», заявив, що київська влада дбає, щоб життя киян з вадами зору було комфортним. 

«На сьогодні в Україні офіційно зареєстровано понад 50 тисяч осіб з вадами зору. 10 тисяч з них - діти. Це офіційна статистика. А за неофіційною статистикою - ще більше. Ми маємо дбати про те, щоб життя цієї частини киян також було комфортним і зручним. Тому я впевнений, що цей проект дуже важливий», - заявив Пліс.  

Він наголосив, що «саме вирішення соціальних проблем робить наше суспільство більш цивілізованим». 

За словами Пліса, один маячок коштує близько 16 доларів. 

«Київська адміністрація вже замовила 150 штук. Але я знаю, що інші міста також замовили ці маячки. Я хотів би запросити підприємців потратити 16 доларів і встановити такі маячки біля своєї установи, щоб людина з вадами зору могла отримати сигнал з необхідною для неї інформацією», - сказав чиновник. 

Соціальний проект «OpenWorld» спрямований на допомогу незрячим людям та людям з вадами зору. В рамках цього проекту були розроблені спеціальні маячки, які можна встановлювати в громадських місцях. Людина з вадами зору може отримати перелік маячків навколо місця її знаходження за допомогою спеціального мобільного додатку та отримати додаткову інформацію, прокласти маршрут та дізнатись точне положення об'єкту у просторі (звукове повідомлення з боку маячка).

Фото: Овсяннікова Юлія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-