Деніель Байєр, постійний представник США при ОБСЄ
Питання поліцейської збройної місії на Донбасі треба вирішувати по ситуації
15.12.2016 11:38

- Ми розраховуємо на співпрацю з австрійським головуванням та іншими державами-учасниками в питанні підвищення ефективності СММ і гарантуванні того, що вона отримає інструменти, ресурси та політичну підтримку, які їй необхідні для виконання мандата.

У найближчій перспективі це означає надання додаткової техніки - камер, датчиків та іншого устаткування, яке дозволить розширити його здатності «бачити» за межами місць, де спостерігачі фізично присутні.

Це також означає продовження тиску на Росію і сепаратистів, яких вона підтримує, для забезпечення повного і безперешкодного доступу, відповідно до Мінської угоди.

- Постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич нещодавно заявив, що у діючої моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі можуть виникнути проблеми з продовженням мандату, який закінчується 31 березня, при чому, вину за це поклав на Україну, з її, за словами Лукашевича, «небажанням конструктивно вирішувати питання". Ви якось можете це прокоментувати? Чи дійсно існує потенційна ймовірність того, що мандат навіть існуючої місії може бути відкликаний.

Країни-учасниці ОБСЄ були чіткі і єдині в своєму заклику до припинення створеної Кремлем війни на сході України

- Я не збираюся розмірковувати про те, що наші російські колеги можуть або не можуть робити. ОБСЄ є організацією консенсусу і це правда, що Росія останнім часом демонструє, що вони готові бути шкідниками і недобросовісними учасниками, в тому числі в рамках ОБСЄ.

Але вони ізольовані в цьому виді діяльності. Всі інші країни-учасниці ОБСЄ були чіткі і єдині в своєму заклику до припинення створеної Кремлем війни на сході України. Зрозуміло, що Росія є агресором і відщепенцем, про що свідчить її односторонні зусилля, щоб заблокувати проект декларації ОБСЄ по Україні.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-