У Мін'юсті США заявили, що більше з Онищенком з’ясовувати нічого

У Мін'юсті США заявили, що більше з Онищенком з’ясовувати нічого

Укрінформ
Міністерство юстиції США припинило контакти з народним депутатом Олександром Онищенком, який раніше заявив про передання американським спецслужбам компромату на Президента України Петра Порошенка.

Про це речник міністерства юстиції Пітер Карр в електронному листі повідомив Радіо Свобода.

«Міністерство юстиції зазвичай не коментує таких зустрічей, але через рішення пана Онищенка публічно говорити про це, ми можемо констатувати, що міністерство юстиції США не планує проводити наступні зустрічі або зв’язуватися з паном Онищенком», – заявив Карр.

Таким чином, зазначає Радіо Свобода, це повідомлення вперше підтверджує контакти ФБР із законодавцем.

Водночас Карр не уточнив, коли, де і скільки разів американські фахівці зустрічалися з Онищенком. Речник також відмовився сказати, що конкретно передав український депутат і чи передавав щось взагалі правоохоронним органам США.

Карр пояснив, що уповноважені співробітники правоохоронних органів США зустрічатимуться з людьми, які стверджують, що мають докази щодо порушень законів США. Але сам факт такої зустрічі не є свідченням того, що такі порушення насправді були, або що інформація особи вважається точною.

Як повідомлялося, Онищенко заявив 1 грудня, що передав агентам ФБР аудіозаписи розмов Президента України Петра Порошенка та його оточення, що нібито підтверджують їх причетність до корупції. Адміністрація Президента звинувачення категорично заперечує.

В Україні народний депутат Олександр Онищенко підозрюється в організації корупційної схеми, що завдала збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн.

Верховна Рада 5 липня позбавила Онищенка недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт. Однак до того сам він, користуючись депутатською недоторканністю, встиг виїхати за межі країни. Онищенко заявляв, що перебуває у Лондоні, звідки планує судитися з українськими правоохоронцями.

10 серпня Національне антикорупційне бюро оголосило Онищенка в розшук.

Служба безпеки України (СБУ) звинуватила Онищенка у шпигунстві на користь Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-