Заяви Онищенка є «голослівною брехнею, не підкріпленою доказами» - АП

Заяви Онищенка є «голослівною брехнею, не підкріпленою доказами» - АП

Укрінформ
В Адміністрації Президента звинувачення народного депутата Олександра Онищенка на адресу Петра Порошенка назвали вигадкою.

Про це йдеться у відповіді АП на запит ВВС Україна.

"Усі заяви, що прозвучали з вуст обвинуваченого в корупції нардепа Онищенка, є брехнею, не підкріпленою жодними доказами", - йдеться у документі.

На Банковій вважають, що Онищенко розгорнув "голослівну, не підкріплену доказами, дискредитаційну кампанію проти керівництва України".

"Заяви, зроблені Олександром Онищенком, не відповідають дійсності, є вигадкою підозрюваного, а його мотиви - більше, ніж очевидні. Саме брехня стала ключовим елементом, головною технологією його захисту, ключовим прийомом, який використовує Онищенко задля політизації своєї кримінальної справи і уникнення відповідальності", - зазначили в Адміністрації Президента.

Як наголосили в АПУ, Онищенко намагається видати себе за нібито жертву політичних репресій і співпрацює з російськими спецслужбами.

"Президент Порошенко зацікавлений в поверненні Олександра Онищенка в Україну і в тому, щоб НАБУ якнайшвидше поставило крапку в розслідуванні його справи і передало її до суду", - зазначили в АП.

Як відомо, у середу, 21 грудня, депутат Олександр Онищенко під час відеоконференції звинуватив Президента Петра Порошенка у корупції, підкупі парламентаріїв та використанні правоохоронних органів для тиску на бізнесменів та політиків.

Він також пообіцяв надати українським правоохоронцям докази правопорушень з боку представників української влади.

Раніше, 1 грудня, Онищенко заявив, що передав агентам ФБР аудіозаписи розмов Президента України Петра Порошенка та його оточення, що нібито підтверджують їх причетність до корупції.

В Україні народний депутат Онищенко підозрюється в організації корупційної схеми, що завдала збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн.

Верховна Рада 5 липня позбавила Онищенка недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт. Однак до того сам він, користуючись депутатською недоторканністю, встиг виїхати за межі країни. Онищенко заявляв, що перебуває у Лондоні, звідки планує судитися з українськими правоохоронцями.

10 серпня Національне антикорупційне бюро оголосило Онищенка в розшук.

Служба безпеки України звинуватила Онищенка у шпигунстві на користь Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-