США сподіваються, що

США сподіваються, що "тиша" на Донбасі протримається довше свят – Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон привітав рішення тристоронньої контактної групи про досягнення домовленості щодо тимчасового припинення вогню на Донбасі впродовж періоду новорічних і різдвяних свят та висловив сподівання на більш довготривале перемир'я.

З відповідною заявою виступив у четвер під час брифінгу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати вітають заяву трьохсторонньої контактної групи щодо угоди про припинення вогню на сході України впродовж свят", - заявив речник американського відомства.

Він також висловив сподівання, що домовленість про припинення вогню означатиме "початок тривалої тиші вздовж лінії зіткнення, щоб дозволити українцям по обидва боки жити в мирі та безпеці".

При цьому Кірбі нагадав про останній сплеск насильства на сході України, коли "об'єднані російсько-сепаратистські сили атакували позиції українських сил із застосуванням важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями". У цьому зв'язку представник Держдепу зауважив, що Сполучені Штати занепокоєні таким розвитком подій.

"Ми вкотре закликаємо росіян використати свій вплив на сепаратистів, щоб знизити рівень насильства, як це робилось багато разів у минулому, а також забезпечити доступ для спостерігачів ОБСЄ", - заявив Кірбі.

Він підкреслив, що це зможе "послабити гуманітарні страждання на сході України та створити простір для прогресу в імплементації Мінських домовленостей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-