Чалий пояснив, чому на інавгурації Трампа не буде Президента України

Чалий пояснив, чому на інавгурації Трампа не буде Президента України

Укрінформ
Служба протоколу адміністрації США не передбачила участі глав держав у церемонії інавгурації 45-го президента Сполучених Штатів – так само, як це відбувалося і за практикою минулих років.

Таке пояснення тому, що Президента України Петра Порошенка не буде на інавгурації Трампа дав в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу посол України в США Валерій Чалий

"Навколо цього питання (можливої присутності Петра Порошенка на церемонії інавгурації Дональда Трампа – ред.) виникло багато спекуляцій. Причому вони не припиняються", - констатував український дипломат.

У цьому зв'язку він поінформував: "Посольство (України – ред.) отримало офіційну ноту від американського протоколу, що нинішня інавгурація за рівнем участі від країн проходитиме за тими ж правилами, що і в попередні роки. Тобто, на ці офіційні заходи запрошуються посли, і ніяких запрошень лідерам держав не надсилається".

Через це, підкреслив посол, питання, чи їде Президент України, не стоїть, як і питання, чи їдуть інші президенти. "На сьогодні такий формат не передбачений", - підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-