Порошенко розраховує на співпрацю з Австралією в ядерній галузі

Порошенко розраховує на співпрацю з Австралією в ядерній галузі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко надіслав вітального листа прем’єр-міністру Австралії Малкольму Тернбуллу з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Австралією.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Посольства України в Австралії.

«Австралія була серед перших держав світу, які визнали незалежність України, першою на парламентському рівні визнала Голодомор геноцидом українського народу, а також послідовно і рішуче підтримує Україну у боротьбі з російською агресією» - йдеться у президентському зверненні.

У листі також відзначаються дружні та партнерські взаємини між державами, підкреслюється роль української громади та висловлюється подяка за постійну увагу, яку уряд Австралії приділяє розвитку різнопланового двостороннього співробітництва з Україною, зокрема у сфері енергетичної безпеки.

«Переконаний, що відносини дружби та партнерства між Україною й Австралією і надалі успішно розвиватимуться на благо народів обох країн. Зокрема, розраховую на успішну реалізацію двосторонньої угоди про співробітництво у галузі використання ядерної енергії в мирних цілях, що значно сприятиме підвищенню енергетичної безпеки нашої держави», - зазначив Порошенко.

У свою чергу австралійська сторона запевнила Україну у незмінності подальшої підтримки.

«Незважаючи на відстань, Австралія залишається вірним партнером, стійким і послідовним прибічником суверенітету і територіальної цілісності України. Австралія й надалі зміцнюватиме співпрацю як у сфері офіційних відносин між нашими державами, так і в подальшому розвитку братства між нашими народами», - йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційній сторінці в Facebook Посольства Австралії в Україні.

Окрім обміну офіційними привітаннями, посольства України в Австралії та Австралії в Україні розмістили на своїх ресурсах у соціальних мережах фото найбільш важливих подій в історії українсько-австралійських відносин, такі як зустрічі на найвищому рівні, акції австралійських українців на підтримку історичної батьківщини, визнання Австралією Голодомору геноцидом українського народу, проведення Днів української культури в Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-