Росія має відповісти за свої дії - Тіллерсон

Росія має відповісти за свої дії - Тіллерсон

Відео
Укрінформ
Сполучені Штати мають бути стійкими у захисті своїх інтересів й відповідальними перед своїми союзниками, а Росія повинна понести відповідальність за свої дії.

Про це заявив висунутий Дональдом Трампом на посаду Держсекретаря США Рекс Тіллерсон у виступі під час слухань у Комітеті з міжнародних справ Сенату у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Там, де співпраця з Росією на основі спільних інтересів, є можливою, наприклад, щодо зменшення глобальної загрози тероризму, ми повинні вивчити ці варіанти. Там, де залишаються значні розбіжності, ми повинні бути стійкими в захисті інтересів Америки і її союзників", - зазначив Тіллерсон.  

Він наголосив, "Росія повинна знати, що ми будемо відповідальними за свої зобов'язання і зобов'язання наших союзників, і що Росія повинна бути притягнута до відповідальності за свої дії".

За словами Тіллерсона, США мають незашорено дивитися на відносини з Росією. "Росія сьогодні становить небезпеку, але не є непередбачуваною в просуванні власних інтересів. Вона вторглася в Україну, в тому числі захопила Крим, і підтримала сирійські сили, які грубо порушують закони війни", - підкреслив він.

На думку Тіллерсона, частково на таку поведінку Росії вплинуло те, що реакція з боку керівництва США була слабкою, і "червоні лінії" перетворювалися на "зелене світло".

"У той час як Росія прагне поваги і значимості на світовій арені, її недавні дії ігнорували американські інтереси",- визнає Тіллерсон, водночас заявляючи, що США потрібен відкритий і відвертий діалог з Росією з приводу її амбіцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-