Комітет Європарламенту схвалив безвіз для Грузії. Ситуація з Україною затягується

Комітет Європарламенту схвалив безвіз для Грузії. Ситуація з Україною затягується

Укрінформ
Рішення про скасування візових вимог для грузинських громадян вийшло на фінальну стадію: комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ у четвер схвалив домовленість між ЄП і Радою ЄС щодо безвізового режиму для Грузії.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомили у профільному комітеті Європарламенту.

"Грузинські громадяни скоро зможуть подорожувати до Шенгенської зони без віз. Комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ сьогодні схвалив домовленість, досягнуту нещодавно між ЄП і Радою ЄС", - повідомили у законодавчому органі Євросоюзу.

Як повідомляв Укрінформ, йдеться про проект законодавчої резолюції про скасування візового режиму для Грузії. Далі, за процедурою, документ має бути проголосований на пленарному засіданні Європарламенту і знову затверджений Радою ЄС.

Але, за експертними оцінками, безвізовий режим для грузинів може бути запроваджений лише за кілька місяців і не раніше набуття чинності нового так званого "запобіжника" ЄС із призупинення безвізових режимів для третіх країн.

Відносно України на сьогодні ситуація затягується. Адже Рада ЄС ухвалить рішення про початок переговорів про це з Європарламентом (аналогічно, до тих, які вже завершилися відносно Грузії) лише після набуття чинності нового механізму із запобігання. Принаймні у січні просування процесу візової лібералізації для України не слід очікувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-