Гройсман обіцяє звільняти чиновників за тиск на бізнес через мінімалку

Гройсман обіцяє звільняти чиновників за тиск на бізнес через мінімалку

Фото
Укрінформ
Роботодавці, що не забезпечать виплату працівникам заробітних плат, не менших встановленого рівня, будуть покарані. Водночас, чесному бізнесу, який платить «білу» заробітну плату, боятися нічого.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час візиту до державної установи "Урядовий контактний центр" у п'ятницю, повідомляє Урядовий портал.

"Ті, хто нехтує правами людей, вони будуть покарані, це очевидно. Але ті, хто платить заробітну плату, робить це чесно, ми будемо завжди їх підтримувати, будемо все робити належне для того, щоб створювати для них нормальний клімат для розвитку", - сказав Гройсман.

Він запевнив, що буде особисто відслідковувати, чи не порушують права людей у цьому контексті, а необхідні для цього механізми уже створені. Чиновники, які використовуватимуть інструмент контролю за виконанням рішень про виплату мінімальної заробітної плати у 3200 грн як додатковий інструмент тиску на бізнесу, будуть звільнені.

"Якщо хтось буде тиснути на чесний бізнес, використовуючи цей інструмент, я буду звільняти їх з роботи. Це вертикаль уряду, і абсолютно спокійно Міністерство соціальної політики буде приймати рішення, необхідні для того, щоб звільнити таких недолугих чиновників", - запевнив Гройсман.

Прем’єр-міністр зауважив, що створені робочі групи, які слідкуватимуть за ситуацією щодо підвищення мінімальної зарплати на місцях і в центрі, є комбінованими та складаються з представників різних органів влади, що ускладнює можливості для здійснення цілеспрямованого тиску на бізнес.

"Будь-яка дурь в голові якогось чиновника на якійсь території може бути. Але ми дуже швидко будемо на це реагувати", - наголосив він.

Що стосується бюджетної сфери, усі необхідні видатки - передбачено, і більше мільйона працівників бюджетної сфери вже будуть отримувати не менше 3200 грн нарахованої заробітної плати, підкреслив глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-