Зволікання з наданням безвізу підриває віру українців в Європу - Порошенко

Зволікання з наданням безвізу підриває віру українців в Європу - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко нагадав, що офіційний Київ виконав усі критерії Євросоюзу і українці мають отримати право на безвізові поїздки в країни ЄС.

Про це він заявив під час на зустрічі з іноземними послами, акредитованими в Україні, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Завдяки нашим спільним зусиллям в 2016 році вдалося знайти формулу для розблокування ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС. У 2017 році ми повинні нарешті вирішити це питання. По-перше, повинні зробити Угоду про асоціацію юридично доконаним фактом. По-друге, українці повинні нарешті отримати право здійснювати безвізові поїздки в країни ЄС", - сказав Президент.

При цьому Порошенко підкреслив, що "і перший, і другий питання вже філігранно відшліфовані, всі зобов'язання виконані, всі критерії досягнуті".

"Далі відкладати - кричуще несправедливо, тому, що українці заплатили високу ціну. І небезпечно, так як подальші нічим не аргументовані зволікання підривають віру українців у Європу, чого, власне й домагається Росія", - нагадав він.

Порошенко також заявляє, що сподівається в 2017 року вийти на реальне врегулювання ситуації на Донбасі шляхом підписання відповідної "дорожньої карти".

"У 2016 році ми і наші партнери переконали Росію в тому, що єдиним ефективним шляхом до врегулювання є Дорожня карта взаємопов'язаних кроків і в безпеці, і в політиці. Сподіваюся, що в 2017 році ми нарешті закріпимо цю логіку на папері і вийдемо на шлях справжнього врегулювання", - сказав Глава держави.

Президент підкреслив, що Україна залишається відданою Мінським домовленостям і продовжує виходити з необхідності забезпечення їх повного виконання". "Перш за все, Кремлем та його бойовиками на українській землі. І насамперед - у питаннях безпеки", - додав він.

Як відомо, дату розгляду рішення по безвизу для України неодноразово переносили. Спочатку Європарламент планував розглянути це 18 січня 2017 р., потім переніс розгляд цього питання на 1 лютого.

Пізніше на сайті Європарламенту з'явилася нова дата обговорення безвиза - квітень 2017 р., але її оголосили помилковою і зовсім видалили.

 Фото: http://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-