Порошенко вірить, що Китай посприяє Україні щодо повернення Криму

Порошенко вірить, що Китай посприяє Україні щодо повернення Криму

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко сподівається, що Китай сприятиме мирному врегулюванню ситуації на Донбасі та припиненню російської агресії проти України, а також відновленню територіальної цілісності України включно з Кримом.

Про це Глава держави заявив під час зустрічі з головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном у рамках участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє прес-служба Президента.

"Сі Цзіньпін підкреслив, що Китай підтримує територіальну цілісність і суверенітет України та вибір Української народу. Глава Української держави висловив сподівання, що Китай сприятиме мирному врегулюванню ситуації на Донбасі та припиненню російської агресії проти України і відновленню територіальної цілісності України включно з Кримом", - йдеться у повідомленні.

У ході зустрічі Петро Порошенко привітав китайського лідера з 25-річницею встановлення дипломатичних відносин між Україною та КНР. Глава держави відзначив, що обидві країни демонструють щиру зацікавленість у зміцненні традиційної дружби та розширенні плідної співпраці.

"Ми зацікавлені в розширені політичної та економічної співпраці між Україною і Китаєм", - заявив Президент України.

Було підкреслено, що українсько-китайські відносини мають стратегічний характер та базуються на принципах взаємної поваги до суверенітету і територіальної цілісності двох країн.

"Було досягнуто домовленості щодо продовження взаємодії двох країн заради підтримання миру та стабільності як на регіональному, так і на глобальному рівнях, у тому числі в рамках Ради Безпеки ООН", - повідомили у прес-службі Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-