Росія мало взаємодіє з Україною в рамках Інтерполу – ГПУ

Росія мало взаємодіє з Україною в рамках Інтерполу – ГПУ

Укрінформ
Заступник генерального прокурора Євген Єнін заявляє, що в рамках Інтерполу є надзвичайно низький рівень взаємодії з боку Росії.

Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

"Питання, чи готова Росія як член Інтерполу співпрацювати з Україною в рамках цієї організації. На даний час, ми бачимо надзвичайно низький рівень взаємодії з боку Російської Федерації, особливо після того, як представник Росії став один з керівників Інтерполу, питання про співпрацю стають більше делікатними", – сказав Єнін.

"Тим не менш, ми не втрачаємо надії, ми працюємо двосторонніх механізмів", – додав представник ГПУ.

Раніше Єнін заявляв, що Росія 5 разів відмовила Україні в екстрадиції колишнього президента Віктора Януковича і 3 рази – у видачі екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова, Москва обґрунтовувала відмови "політичним" характером переслідування Віктора Януковича.

Нагадаємо, у жовтні минулого року представника Росії, генерал-майора поліції Олександра Прокопчука обрали віце-президентом Інтерполу.

Після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві у лютому 2014 року низка українських високопосадовців покинули територію України, частина з них перебувають у Росії.

Російська сторона відмовляється видавати Україні колишніх посадовців, щодо яких українські силовики здійснюють розслідування. Москва ці відмови не коментує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-