Україна має привести керівництво Росії в Гаазький трибунал – Логвинський

Україна має привести керівництво Росії в Гаазький трибунал – Логвинський

Укрінформ
Метою активності України в міжнародних судах має бути притягнення нинішнього керівництва Росії до відповіді за державні дії в рамках Міжнародного кримінального суду (Гаазький трибунал). Перспектива ця "не швидка, але ефективна".

Так у коментарі Крым.Реалии оцінив подачу Україною позову проти Росії до Міжнародного суду ООН по Криму, народний депутат Верховної Ради Георгій Логвинський.

"У Криму немає забезпечення прав, є півострів суворого режиму. Ми повинні розуміти, що ті люди, які порушують права наших громадян, є кримінальними злочинцями. Ми маємо зробити все, щоб називати країну-агресора агресором, окупанта – окупантом. Робити все, щоб особи, які є злочинцями, понесли покарання", – сказав Логвинський.

Він нагадав, що Україна подала кілька позовів у міжнародні інстанції, у тому числі позови, які були передані до судів до проведення "референдуму" в Криму навесні 2014 року.

Україна 16 січня подала позов до Міжнародного суду ООН про порушення Росією міжнародних конвенцій щодо протидії фінансуванню тероризму і расової дискримінації. У МЗС України підкреслюють, що Росія порушує Конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, беручи участь у кампанії дискримінації неросійських общин, що проживають в Криму, зокрема, співтовариств етнічних українців і кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-