Європейські санкції проти РФ не залежать від Трампа - Могеріні

Європейські санкції проти РФ не залежать від Трампа - Могеріні

Укрінформ
Політика Європейського Союзу відносно продовження санкцій проти Росії є незмінною та незалежною і прив’язана до повного виконання Мінських домовленостей.

На цьому наголосила високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні під час дискусії з питань безпеки Європи на Всесвітньому економічному форумі у четвер у Давосі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Рішення Європейського Союзу ухвалюються не у Вашингтоні, а в Брюсселі, коли ми усі 28 країн зустрічаємося. Або 27, у майбутньому. Наші рішення про санкції відносно Росії за анексію Криму та у відповідь на агресію проти Україні будуть завжди грунтуватися і прив’язані до повної імплементації Мінських домовленостей, ситуації на сході України", - заявила Могеріні, відповідаючи на запитання щодо заяви обраного Президента США Дональда Трампа, що він може зняти американські санкції проти РФ в обмін на скорочення ядерних арсеналів.

У свою чергу, міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський зазначив: сьогодні не йдеться про обговорення антиросійських санкцій, адже рішення щодо них уже прийнято.

"І ми будемо їх продовжувати, адже немає причин для їх скасування. Мінські домовленості не виконані, відтак немає про що говорити", - зауважив глава МЗС Польщі.

Він додав, що наявність ворога, зовнішньої картинки ворожнечі навколо Росії є потребою Путіна для внутрішнього використання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-