Зеркаль поінформувала дипкорпус про позов проти Росії до суду ООН

Зеркаль поінформувала дипкорпус про позов проти Росії до суду ООН

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль зустрілася з представниками дипломатичного корпусу з метою надання міжнародній спільноті інформації про позов, поданий Україною проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН та арбітражного трибуналу за Конвенцією ООН з морського права 1982 року.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"У ході зустрічі представників дипкорпусу було ознайомлено з фабулою справи, переданої до Міжнародного суду ООН, та було поінформовано про основні напрями стратегії України щодо захисту своїх суверенних прав, порушених незаконними діями Російської Федерації в Криму і на сході України", - йдеться у повідомленні.

Зеркаль, зокрема, пояснила, що справа, передана до  Міжнародного суду ООН, стосується систематичних порушень з боку Російської Федерації положень Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму 1999 року та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації 1965 року.

Додатково було інформовано щодо формування арбітражного трибуналу для розгляду претензій України до Російської Федерації за Конвенцією ООН з морського права.

МЗС сподівається, що після обговорення та надання відповідей усі країни, які дотримуються принципів і норм міжнародного права, будуть долучатися до підтримки України в її зусиллях протистояти грубим порушенням міжнародного права з боку Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-