Адвокати Януковича просили Печерський суд приїхати в Росію

Адвокати Януковича просили Печерський суд приїхати в Росію

Укрінформ
Захист Віктора Януковича просить Печерський райсуд Києва розглянути на території РФ клопотання слідчого військової прокуратури щодо заочного досудового розслідування за підозрою екс-президента в державній зраді - для безпосередньої участі Януковича.

З таким клопотанням під час судового засідання в п'ятницю виступив адвокат Віталій Сердюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З метою реалізації права на захист вважаємо за необхідне провести виїзне засідання на території генерального консульства України або в будь-якому іншому приміщені в Ростові-на-Дону або на території Росії", - сказав він.

Вислухавши позиції сторін провадження, слідчий суддя Кристина Тарасюк відмовила в задоволенні цього клопотання.

"В задоволенні письмового клопотання захисника Сердюка про забезпечення безпосередньої участі Януковича при розгляді клопотання шляхом проведення виїзного судового засідання в приміщенні Генерального консульства України в Ростові-на-Дону або в іншій дипломатичній установі на території Російської Федерації відмовити", - постановила вона.

Суддя пояснила це тим, що КПК України передбачено, що розгляд клопотань про запровадження спеціального досудового розслідування здійснюється за участю прокурора і захисника. Крім того, захист не послався на положення чинного КПК України, "які б обумовили необхідність проведення виїзного судового засідання".

Щодо забезпечення безпосередньої участі Януковича в розгляді клопотання, суддя звернула увагу захисників, що участь Януковича може бути реалізована безпосередньо в судовому засіданні шляхом "його з'явлення в суд".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-