Суд дозволив заочне розслідування щодо Януковича

Суд дозволив заочне розслідування щодо Януковича

Укрінформ
Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчого військової прокуратури щодо надання дозволу на проведення стосовно екс-президента Віктора Януковича процедури спеціального (заочного) досудового розслідування за підозрою в державній зраді.

Таке рішення у п'ятницю ухвалила слідчий суддя Христина Тарасюк, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Суд постановив: клопотання прокурора задовольнити - надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні від 14.06.2014 року", - сказала вона і додала, що ця ухвала оскарженню не підлягає.

Загалом судове засідання тривало понад 12 годин.

Перед початком розгляду клопотання прокуратури по суті сторона захисту заявила близько 30 клопотань. Зокрема, адвокати просили суд провести виїзне судове засідання Печерського райсуду в Генеральному консульстві України в Ростові-на-Дону або в іншій українській дипломатичній установі на території Російської Федерації з метою надання Януковичу можливості участі в ньому. Також захисники просили викликати на допит Президента України Петра Порошенка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, голову Верховної Ради Андрія Парубія, колишнього міського голову Слов'янська Нелю Штепу та інших. Адвокати клопотали про витребування низки документів з Адміністрації Президента, Верховної Ради, просили суд долучити до матеріалів справи заяву екс-президента Януковича, в якій він повідомляв суду, що не отримував підозру у державній зраді.

Натомість прокурори заявили в суді, що Янукович переховується від слідства на території РФ.

Після того як суддя Тарасюк розглянула і не задовольнила більшість із заявлених клопотань сторони захисту, адвокати заявили про відвід слідчій судді, звинувативши її та весь склад Печерського районного суду, з вимогою передати справу до Апеляційного суду міста Києва для визначення підсудності. Суддя відхилила заяву про відвід, оскільки раніше адвокати вже заявляли відвід судді Тарасюк і тоды клопотання не було задоволено іншим суддею Печерського суду.

Крім того, адвокати двічі клопотали про оголошення перерви у розгляді клопотання прокуратури, але суддя щоразу вмотивовано відмовляла, посилаючись на норми КПК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-