ЄС запровадить санкції проти восьми росіян через захоплених українських моряків

ЄС запровадить санкції проти восьми росіян через захоплених українських моряків

Укрінформ
Посли Євросоюзу домовилися про запровадження додаткових санкцій проти громадян Росії. 

Вісьмох осіб, яких вважають причетними до захоплення українських військових поблизу Керченської протоки в листопаді 2018 року, очікують замороження рахунків та заборона в’їзду в ЄС, повідомляє "Радіо Свобода".

Список осіб, які підпадуть під нові санкції, опублікують протягом найближчих тижнів, 

Посли також домовилися продовжити вже наявні санкції проти 163 фізичних і 44 юридичних осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності України. Їх офіційно продовжать на початку березня.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонне управління ФСБ Росії в районі Керченської протоки атакувало три кораблі Військово-морських сил України - катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу», які прямували з одеського порту в порти Бердянська і Маріуполя. В результаті українські судна було захоплено й відбуксовано в порт міста Керч, а троє українських моряків дістали поранення. Всього на бортах кораблів перебували 24 українських моряки.

Читайте також: Вашингтон пригрозив Росії новими санкціями через її агресію проти України

29 листопада всіх моряків етапували до Москви, в СІЗО «Лефортово» і «Матросская тишина».

Українських моряків звинувачують за ч.3 статті 322 КК РФ - незаконне перетинання Державного кордону Російської Федерації, здійснене групою осіб за попередньою змовою або організованою групою або із застосуванням насильства чи з загрозою його застосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-