Представник України при ЄС прокоментував

Представник України при ЄС прокоментував "зняття" санкцій з оточення Януковича

Укрінформ
ЄС цими днями не приймав і не готується приймати ніяких рішень про зняття санкцій з колишніх українських посадовців.

Про це заявив представник України при ЄС, посол Микола Точицький, коментуючи "сенсацію", яку було оприлюднено німецьким виданням Die Welt, про рішення ЄС зняти санкції з дев’яти колишніх українських урядовців часів Януковича з причини "відсутності доказів". (У своїй публікації німецькі журналісти послалися на "внутрішні документи Служби зовнішніх дій ЄС").

Відповідну заяву українського дипломата розміщено на веб-сторінці Місії України при ЄС.

"Чергова спроба пошуку гарячої новини там, де її немає. Ніяких рішень цими днями про зняття санкцій з колишніх українських посадовців ЄС не приймав і не готується приймати. В Die Welt йдеться про санкції, зняті протягом попередніх років. #StopFake", - йдеться у повідомленні.

Водночас, Микола Точицький нагадав, що через агресію РФ та завдяки роботі керівництва держави з лідерами ЄС, протягом цих років суттєво розширено економічні, "кримські" і персональні санкції, введені за псевдовибори на окупованих територіях, будівництво Керченського мосту, нелегальне транспортування турбін Siemens, захоплення українських моряків та інші злочини РФ.

Читайте також: Суд у США виніс вирок соратнику Манафорта за співпрацю з урядом Януковича

Як повідомляв Укрінформ, станом на сьогодні, обмежувальні заходи ЄС у зв’язку із діями з підриву або загроз територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України застосовуються проти 170 осіб та 44 установ. Вони включають заборону на подорожі та заморожування фінансових активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-