CNN перерахував найскладніші виклики для Зеленського

CNN перерахував найскладніші виклики для Зеленського

Укрінформ
Перемога для Володимира Зеленського була легкою частиною, зараз йому доведеться одразу розв'язувати складні проблеми конфлікту з Росією, повернення захоплених моряків, формування коаліції в парламенті та низку інших викликів.

Про це йдеться в розгорнутій публікації за результатами виборів в Україні, оприлюдненій на редакційній сторінці сайту CNN.

"Розібратися в тому, за що насправді виступає Зеленський у внутрішніх справах, нелегко, до того ж не менш нелегко – щодо міжнародних питань, в тому числі щодо майбутніх відносин з Росією", - йдеться в публікації.

У цьому зв'язку автор пише про те, що втручання РФ і маніпуляції на виборах, очевидно, мали місце, втім не такі великі, як дехто стверджував.

"Можливо, Кремль вирішив просто відсидітися й простежити, як українці знімають Порошенка, людину, з якою Росія, можливо, відчуває, що більше не може вести справи", - зазначає CNN.

Читайте також: У Зеленського прокоментували можливість призначення прем’єром Тимошенко

Підкреслюється, що одним із перших пунктів у списку "що треба зробити" для новообраного президента стане "розв'язання киплячого конфлікту з Росією на сході України, а також повернення 24 моряків, захоплених Росією біля Керченської протоки в листопаді". Доведеться також докладати зусиль для повернення захоплених земель на Донбасі, про що Москва може заговорити через Медведчука в надії позбавитися західних санкцій.

"Проте, це та сфера, де команді Зеленського доведеться ступати обережно, щоб уникнути того, аби не виглядати недосвідченою і наївною або, що найгірше, зрадницькою в очах патріотичних українців, яким можуть не подобатися переговори з Росією", - зауважується в публікації. У цьому Зеленському може допомогти Франція, де він недавно побував і зустрічався з президентом Макроном, додає автор.

Крім того, Зеленському доведеться негайно розпочати переговори з розрізненими парламентськими фракціями, щоб отримати підтримку Верховної Ради. Втім це, за оцінками спостерігачів, буде нелегко для нього, зазначає CNN.

"Для Зеленського перемога була легкою частиною, - наводить видання оцінку старшого наукового співробітника Інституту міжнародних досліджень Мелінди Харінг. - Складною частиною завдання для нього стане створення коаліції в парламенті, інакше робота його адміністрації не буде успішною. І скоріше за все, це буде неможливим для нього протягом найближчих шести місяців з огляду на передвиборчу кампанію політичних партій на майбутніх виборах до Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-