Байден і Шольц зустрінуться 7 лютого – говоритимуть про агресію РФ

Байден і Шольц зустрінуться 7 лютого – говоритимуть про агресію РФ

Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц 7 лютого зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом з метою обговорення, передусім, загрози повномасштабного російського вторгнення в Україну та реакції Заходу на погрози Кремля.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у середу провідна німецька газета BILD.

"Канцлер Олаф Шольц зустрінеться з президентом США Джо Байденом 7 лютого в Білому домі. Про це BILD дізнався ексклюзивно з урядових кіл", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, зустріч відбудеться "в розпал російсько-українського конфлікту", і саме це буде головною темою зустрічі двох лідерів.

Читайте також: Шольц - про військову ескалацію РФ: Це загроза миру й безпеці в Європі

"Занепокоєння щодо російського вторгнення в Україну та те, як Захід має реагувати на погрозливі жести президента Росії Володимира Путіна – це стане найважливішою темою переговорів між Шольцом і Байденом", - зазначається у матеріалі.

Газета зазначає, що двом лідерам "є про що поговорити": "Американці наполягають на жорстких санкцій проти режиму Путіна, поставках зброї Україні та зупинки газопроводу "Північний потік-2". Шольц, навпаки, категорично відмовляється постачати Києву зброю. Бундесвер поки що готовий поставити лише 5000 військових шоломів. І у питанні "Північного потоку -2" федеральний уряд хоче почекати".

Читайте також: Байден не виключає персональних санкцій проти Путіна

Як повідомляв Укрінформ, у середу міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт заявила, що Німеччина надасть Україні 5 тис. військових шоломів, що має бути "чітким сигналом", що Берлін стоїть на українському боці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-