Шмигаль і Штайнмаєр обговорили захист українського неба та спільний розвиток оборонних індустрій

Шмигаль і Штайнмаєр обговорили захист українського неба та спільний розвиток оборонних індустрій

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром посилення захисту українського неба від російського терору та спільний розвиток оборонних індустрій.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль заявив у Фейсбуці.

Він підкреслив, що Німеччина — серед лідерів у Європі за обсягом підтримки України в різних сферах, зокрема в частині постачання озброєння.

Шмигаль, за його словами, подякував за це під час зустрічі із Штайнмаєром.

Відео: телеграм-канал Премʼєр-міністра України Дениса Шмигаля

Важливою темою розмови було посилення захисту українського неба, аби убезпечити якнайбільше людей від російського терору.

Читайте також: Україна та Німеччина утворили спільне оборонне підприємство

"Вдячні Німеччині за підготовку зимового пакета допомоги в розмірі 1,4 млрд євро, про який оголосив канцлер Олаф Шольц", - зауважив очільник уряду.

Шмигаль та Штайнмаєр обговорили також спільний розвиток оборонних індустрій і реалізацію формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: Галущенко: ФРН є найбільшим донором Фонду підтримки енергетики України - понад €100 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, Шольц на відкритті у Берліні 6-го німецько-українського економічного форуму заявив, що ФРН надала Україні з початку повномасштабної війни допомогу на майже 24 мільярди євро. За словами канцлера, наразі Німеччина готує зимовий пакет, основним завданням якого є створення "захисного щита" з огляду на очевидні плани РФ продовжувати бомбити енергетичну та іншу інфраструктуру. Пакет оцінюється в 1,4 млрд євро та включає, серед іншого, системи ППО Patriot, Iris-T6, Gepard тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-