Макрон у розмові з Сі закликав Пекін підтримувати діалог із Києвом

Макрон у розмові з Сі закликав Пекін підтримувати діалог із Києвом

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон і голова КНР Сі Цзіньпін під час телефонної розмови обговорили війну в Україні та події на Близькому Сході.

Про це йдеться у пресрелізі Єлисейського палацу, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

«Президент Республіки заявив про незмінну підтримку Францією України, яка протистоїть агресивній війні з боку Росії, а також висловив глибоке занепокоєння у зв'язку з повідомленнями про військову співпрацю між Росією та Північною Кореєю», - сказано у заяві.

Читайте також: Зустріч Байдена та Сі була доброю для України - Зеленський

Повідомляється, що Макрон закликав китайську владу підтримувати діалог із Києвом.

Президент Франції також поінформував співрозмовника про мобілізацію зусиль для надання гуманітарної допомоги цивільному населенню Гази.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС КНР поінформувало, що голова КНР Сі Цзіньпін у телефонній розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном запросив більше французьких компаній розвивати бізнес у Китаї та інвестувати в китайську економіку.

Читайте також: Єрмак обговорив безпекові гарантії для України з представником Макрона

У зовнішньополітичному відомстві Китаю зауважили, що глави двох держав також обмінялися думками щодо «палестинсько-ізраїльського конфлікту». Зокрема, під час розмови було наголошено на необхідності реалізації «рішення про дві держави» як фундаментальний спосіб його врегулювання.

Фото: LP/Arnaud Journois

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-