Зеленська обговорила з президенткою Бундестагу викрадення Росією українських дітей

Зеленська обговорила з президенткою Бундестагу викрадення Росією українських дітей

Фото, відео
Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська в Берліні обговорила з президенткою Бундестагу викрадення Росією українських дітей.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в Телеграмі дружини президента.

Зеленська підкреслила, що президентка Бундестагу Бербель Бас – «одна з перших політиків, які відвідали Україну в початкові, найтяжчі місфяці російського вторгнення».

«Бундестагу під її керівництвом завдячуємо багатьма виявами дієвої солідарності. Сьогодні ж обговорили ще один злочин Росії проти українського народу: викрадення наших дітей. Цінуємо участь Німеччини в коаліції з повернення дітей», - зазначила Зеленська.

Вона зауважила, що якраз перед візитом у Німеччину відвідувала латвійську конференцію «Війна Росії проти дітей», на якій шукали механізми повернення.

«Сподіваємося на безпосередню участь Бундестагу в цьому процесі. А ще на те, що цей злочин буде визнано геноцидом, яким він і є», - підкреслила перша леді.

Також вона висловила вдячність президентці й за повсякчасну інформаційну підтримку: віртуальну виставку «Київ – незламне серце Європи» на сайті Бундестагу, фотовиставку «Україна. Ціна свободи», на якій зібрано фото Бучі, Ірпеня та інших символічних місць скоєння воєнних злочинів РФ, документальну виставку Russian War Crimes Exhibition – свідоцтва російських воєнних злочинів, які демонстрували в Університеті Гумбольдтів під патронатом голів українського та німецького парламентів.

Читайте також: Зеленська закликала світ активніше долучитися до порятунку депортованих українських дітей

«Те, що Україна все більше звучить у світі, саме по собі велика і справедлива перемога», - додала Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, Олена Зеленська взяла участь в українсько-німецькій конференції з питань психічного здоров’я, психосоціальної підтримки та реабілітації, яка відбулася 2 лютого в Берліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-