Запрошення України до НАТО може сприяти забезпеченню миру - Расмуссен

Запрошення України до НАТО може сприяти забезпеченню миру - Расмуссен

Укрінформ
Запрошення України до НАТО може сприяти забезпеченню миру, оскільки продемонструє президенту Росії Володимиру Путіну, що продовження війни жодним чином не зможе зупинити чи затримати членства України в Альянсі.

Про це заявив колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен під час онлайн-включення на форумі "Україна. Рік 2024", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Колишній генсек НАТО нагадав, що на запит Президента Зеленського було створено робочу групу високого рівня щодо безпекових питань і євроінтеграції України. Він поінформував, що члени групи вже готують певний звіт, в якому зазначається, що «сірі зони» небезпечні, оскільки це джерело майбутніх війн та нестабільності на нашому континенті.

«Набагато краще зробити так, щоб Путін чітко зрозумів, що Україна приєднається до НАТО, що він не може зробити нічого, щоб не допустити цього, що Україна перетворилася на першу лінію стримування Росії, що продовження цієї війни жодним чином не зможе зупинити чи затримати невідворотнє. Власне, запрошення України на вступ до НАТО може сприяти забезпеченню миру», - сказав Расмуссен.

Він додав, що Україна має право на існування як вільна демократична держава, а український народ має право визначати майбутнє власної країни і жити в мирі.

«Хочу вас запевнити, що я повністю підтримую Формулу миру, але при цьому дорога до миру потребує російської поразки та інтеграції України до НАТО та ЄС», - резюмував колишній генсек Альянсу.

Читайте також: Україна стане вагомим посиленням НАТО - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна не знімає з порядку денного питання запрошення до НАТО на Вашингтонському саміті Альянсу і продовжить вести перемовини з партнерами стосовно цього.

Представник Держдепу США Деніел Сайзек в інтерв’ю ЗМІ висловив думку, що саміт НАТО у Вашингтоні у 2024, як і минулорічний у Вільнюсі, завершиться без офіційного запрошення України до Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-