Глава МЗС Румунії позитивно оцінює імплементацію змін до законів про права нацменшин в Україні

Глава МЗС Румунії позитивно оцінює імплементацію змін до законів про права нацменшин в Україні

Укрінформ
Міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску позитивно оцінила імплементацію змін до українського законодавства у сфері захисту прав національних меншин (спільнот).

Як передає Укрінформ, про це за результатом переговорів із главою румунської дипломатії повідомив у Фейсбуці Офіс віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

Стефанішина та Одобеску позитивно оцінили імплементацію змін до законодавства у сфері захисту прав нацменшин, що є важливим у контексті позитивного звіту Європейської комісії.

Зазначається, що віцепремʼєрка розповіла про виконання Україною рекомендацій, визначених Єврокомісією у Пакеті розширення 2023 року, зокрема ухвалені Кабміном підзаконні акти у сфері нацменшин.

Зокрема, Стефанішина поінформувала про визначення урядом переліку населених пунктів, у яких традиційно або компактно проживають нацменшини, а також методологію використання їхніх мов та порядок використання коштів у держбюджеті на заходи для реалізації їхніх прав і свобод.

Читайте також: Дипломати країн ЄС приїхали подивитися, як живуть нацменшини на Закарпатті

«Україна заклала міцне підґрунтя для послідовної імплементації законодавства у цій сфері; ми відкриті до продовження діалогу щодо питань, які хвилюють національні меншини, на двосторонньому рівні», – підкреслила урядовиця під час онлайн-розмови.

Одобеску зі свого боку наголосила, що Румунія підтримує своєчасне затвердження ЄС переговорної рамки та скликання перших міжурядових конференцій з Україною й  Молдовою. Вона висловила впевненість у стабільному впровадженні схвалених в Україні реформ, зокрема у сфері захисту прав національних меншин.

Читайте також: Росія повинна зазнати стратегічної поразки в Україні - глава МЗС Румунії

В Офіс віцепрем’єрки додали, що співрозмовниці погодилися з важливістю підтримувати динамічний темп інтеграції України до Євросоюзу та обмінялися думками щодо порядку денного засідань ЄС наступного тижня.

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого Кабінет Міністрів ухвалив методологію використання мов національних меншин у місцях, де вони традиційно та компактно проживають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-