Схвалили проєкт, за яким хочуть реформувати органи правопорядку - Костін

Схвалили проєкт, за яким хочуть реформувати органи правопорядку - Костін

Фото
Укрінформ
Схвалено Проєкт плану заходів з реформування органів правопорядку.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці генпрокурор Андрій Костін.

«Важливий етап на нашому євроінтеграційному шляху. На засіданні Міжвідомчої робочої групи схвалено проєкт Плану заходів з реалізації Комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку як частини сектору безпеки і оборони України на 2023–2027 роки», - йдеться у повідомленні.

Генпрокурор нагадав, що Комплексний стратегічний план був схвалений минулого року Президентом Володимиром Зеленським та визначає пріоритети реформування органів правопорядку згідно з найвищими європейськими стандартами.

Водночас міжвідомча робоча група спільно з представниками державних органів, організацій громадянського суспільства, народними депутатами та міжнародними партнерами розробила проєкт плану заходів – дорожню карту, яка містить покрокові дії, необхідні для імплементації Комплексного стратегічного плану, додав він.

Серед них заходи, спрямовані на підвищення оперативності кримінального провадження, запобігання та протидії злочинності в громадах, посилення підтримки потерпілих і свідків, розробку та впровадження технологічних рішень, зокрема електронної системи кримінальних проваджень.

Читайте також: Клименко: МВС продовжує діалог з Євросоюзом задля розбудови спільної безпекової політики

За словами Костіна, реформування органів правопорядку є «важливим кроком для розбудови сучасної та ефективної системи кримінальної юстиції, в центрі якої повага до людини, захист її прав та свобод».

Наступним етапом має бути схвалення плану урядом та внесення до законодавства змін, які забезпечать підґрунтя для реалізації запланованих заходів, додав генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський схвалив комплексний стратегічний план реформування усіх правоохоронних органів та прокуратури України – детальний документ, який розраховано 2027-го року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-