Трамп прокоментував, чи надаватиме допомогу Україні у разі обрання президентом

Трамп прокоментував, чи надаватиме допомогу Україні у разі обрання президентом

Укрінформ
Експрезидент США Дональд Трамп сподівається, що йому не доведеться вирішувати питання - допомагати Україні зброєю чи дозволити захопити її Володимиру Путіну.

Як передає Укрінформ, про це Трамп заявив в інтерв’ю Foх News.

Відповідаючи на запитання журналіста, він висловив сподівання, що до цього не дійде. За словами Трампа, доки він стане президентом, мине багато часу – більш я як дев'ять місяців, – а це, мовляв, вічність для війни і політики.

При цьому колишній господар Білого дому вкотре повторив, що за його президентства війни б не було: «Я б домовився про угоду. Я навіть не знаю, чи довелося б мені вести переговори - вони (росіяни - ред.) ніколи б не напали, якби я був президентом… Якби в нас був справжній лідер, то (Путін - ред.) ніколи б цього не зробив. Пам'ятайте, він цього не робив. Протягом чотирьох років він цього не робив. І не було жодної реальної загрози, що він це зробить».

Читайте також: Трамп похвалився перед виборцями вигадками про «запис» розмови із Зеленським - CNN

За словами Трампа, він говорив з Путіним про це. «Я сказав: ти не можеш цього зробити, – додав Трамп. – Він би ніколи цього не зробив, якби я був президентом, і всі ці люди жили б, і всі ці великі міста – знаєте, ці старовинні куполи, ви не можете їх замінити. Ті золоті куполи – вони були прекрасні, їм тисяча років. Ви не можете замінити цю культуру… Це жахлива ситуація».

Експрезидент також висловив припущення, що Путін може бути причетний до смерті російського опозиційного лідера Навального.

«Я не знаю, але, можливо - я маю на увазі, можливо, - я міг би сказати, ймовірно… Я не знаю, – сказав Трамп, відповідаючи на прохання журналіста висловитися з цього питання. – Він (Навальний - ред.) молода людина, тому статистично він мав би бути живим ще довго... тому сталося щось незвичайне».

Читайте також: Другий термін Трампа буде схожий на перший, але в «турборежимі» - спікер Джонсон

Як повідомлялося, Трамп неодноразово заявляв, що швидко закінчив би війну між Росією та Україною, не вдаючись у деталі, як би він це зробив. Вважається, що саме за його наполягання Конгрес США кілька місяців не може ухвалити рішення про виділення військової допомоги нашій країні.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-